Anna Soldevila, nova editora de ficció de Destino

6.03.2015

Emili Rosales, director editorial de Destino i de Grup 62, no ha trigat gaire a cobrir la vacant que ha deixat Silvia Sesé, que ha estat l’editora de ficció de Destino fins ara, i serà a partir d’aquesta setmana la nova editora d’Anagrama. Anna Soldevila és la nova editora de ficció de Destino. 

Anna Soldevila, nova editora de Destino

Anna Soldevila, nova editora de Destino

 

Anna Soldevila (Barcelona, 1981) era fins ara editora de la butxaca i d’Austral, dos càrrecs que abandona per dedicar-se plenament a la seva nova responsabilitat. Soldevila va formar part de l’equip del segell labutxaca des de la seva fundació, ara fa set anys. Va compartir aquesta aventura amb Jordi Cornudella i Eugènia Broggi, i tots els editors de Grup 62 que hi han participat des dels seus catàlegs respectius. Anna Soldevila es va formar a l’escola Aula i a l’Escola Pia Jaume Bofill, i és llicenciada en Humanitats per la UPF. Va entrar a treballar a Grup 62 tot just llicenciada. Va formar part del departament de drets d’autor, on va treballar amb Eli Bofill, fins que Mònica Martín, agent literària, la va fitxar perquè s’incorporés a l’equip de MB. Uns anys després Pilar Beltran la va repescar perquè tornés a Grup 62, on ha treballat d’editora júnior d’Edicions 62 i posteriorment com a editora del segell labutxaca i de l’àrea digital. A poc a poc va anar assumint noves responsabilitats dins de Planeta, com ara la col·lecció Austral. A partir d’ara s’incorpora a l’equip de Destino, on treballarà amb Emili Rosales.

Silvia Sesé, editora de ficció a Destino fins ara, deixa un catàleg esplèndid al seu darrere, amb èxits sonats com Steig Larsson i un munt de descobriments de qualitat, el darrer dels quals és Jesús Gil Vilda, col·laborador de Núvol (feu clic aquí), que publica a Destino la novel·la A las afueras del mundo el mes de maig.