Anna Gual, doble premi

26.04.2016

Aquesta darrera diada de Sant Jordi, Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) s’ha emportat dos dels premis de poesia més rellevants del panorama de les lletres catalanes: el Bernat Vidal i Tomàs, organitzat per l’ajuntament mallorquí de Santanyí, pàtria de Blai Bonet o de Bernat Vidal i Tomàs; i el Senyoriu D’Ausiàs March, organitzat per l’ajuntament valencià de Beniarjó, lloc de naixement del conegut escriptor, un dels més importants de l’edat mitjana. Amb aquests guardons, la jove escriptora torna a demostrar el seu pes innegable dins el panorama poètic actual en llengua catalana.

Anna Gual

Anna Gual

Els llibres guanyadors, Molsa i El tubercle, són els primers d’una trilogia titulada Arrel Trinitat, i apareixeran publicats aquesta tardor a AdiA Edicions i Editorial 3i4, respectivament. La poeta s’interessa per qüestions com la vida, la mort i el fet d’escriure, i ho fa amb un estil marcat per poderoses metàfores, un fi sentit de l’humor i una mirada críptica cap a la realitat, elements ja presents en els seus llibres anteriors: Implosions (LaBreu, 2008), L’ésser solar (Premi Pare Colom de Poesia, Lleonard Muntaner, 2013) i Símbol 47 (LaBreu, 2015).

En els propers dies, la poeta participarà en diversos recitals, entre els que destaquen els següents. Dimecres 27 d’abril, serà al recital que se celebrarà al Bar hOriginal de Barcelona en motiu del desè aniversari de la col·lecció alabatre de LaBreu Edicions. Divendres 29 d’abril, participarà en l’inici del cicle de Poesia a les caves, que tindrà lloc a les Caves Pere Ventura de Sant Sadurní d’Anoia. I dimecres 4 de maig formarà part de la Taula de poetes organitzada per la Universitat de Barcelona coincidint amb la Setmana de la Poesia d’aquesta ciutat.