Àngels Gregori, nova co-comissària del Barcelona Poesia

20.10.2016

La poeta Àngels Gregori serà la nova co-comissària del Barcelona Poesia, juntament amb la també poeta Teresa Colom, que ja ho és des de l’edició del 2015, ha informat aquest dijous l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Gregori substitueix Manel Forcano, que actualment ocupa el càrrec de director de l’Institut Ramon Llull.

Àngels Gregori, nova co-comissària de Barcelona Poesia

Àngels Gregori, nova co-comissària de Barcelona Poesia

Nascuda a Oliva el 1985, és llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona, i doctora en Literatura i Màster en Gestió Cultural. Els seus estudis s’han centrat en la recepció, la repercussió i l’anàlisi dels festivals literaris d’arreu de l’àmbit català. Com a autora, ha escrit Bambolines (Premi Amadeu Oller de Poesia, 2003), Llibre de les brandàlies (Premi Ausiàs March de Poesia, 2007), New York, Nabokov & Bicicletes (Premi Alfons el Magnànim, 2010) i Quan érem divendres (Premi Jocs Florals de Barcelona, 2013).

Àngels Gregori també ha dirigit festivals, com Poefesta i ha estat directora de la Nit de Poetes, dins del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat, el 2015. Així mateix, Gregori també ha col·laborat amb artistes com Julie Christie, Carles Santos o Xavi Lloses en espectacles relacionats amb la poesia. Actualment duu a terme la coordinació de diversos projectes literaris.