And the dance goes on

21.07.2016

El 4x4Sextet ofereix l’últim concert del Juliol de Poesia i Música al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, a Balaguer, aquest diumenge 24 de juliol a les 20h. I ho farà amb un concert escenificat, que fuig d’estereotips clàssics i submergeix el públic en melodies refrescants, lleugeres i entranyables. Del vals al ragtime.

4x4 Sextet.

4×4 Sextet.

“Aquesta és una proposta més desenfadada per a l’estiu”, aclareix la soprano Christina Koch, integrant del 4x4Sextet, que explica que la seva proposta escènica és molt agosarada: fins i tot es vestiran d’anys vint, a l’estil Dorothy Parker, per fer més amena la vetllada. Començaran amb els Liebeslieder Walzer (op. 52) de Johannes Brahms, seguiran amb una selecció d’Indianas de Carlos Guastavino, com “Gala del día”, “Chañarcito”, “Una de dos” i “Viento norte”, per avançar cap a una selecció de Souvenirs (Ballet Suite, op. 28) de Samuel Barber i culminar-ho, finalment, amb les Liebesleid-Lieder de John Greer, unes cançons de desamor que contrasten amb els valsos amorosos de Brahms i que alhora s’hi inspiren. “En resposta als famosos Liebeslieder-Walzer de Johannes Brahms, compostos l’any 1870 per a quatre veus i piano a quatre mans, el compositor canadenc John Greer va escriure l’any 2002 el cicle Liebesleid-Lieder, un repertori de danses que van des del ländler fins al ragtime, i passen per la rumba i el tango, i que a través de textos poètics de Dorothy Parker, parlen d’una manera molt actual de l’amor i desamor”, explica el conjunt.

“És el primer cop que com a sextet participem al Juliol de Poesia i Música, tot i que ja havíem tingut contacte abans amb els organitzadors, amb qui ens coneixem força”, explica Christina Koch, que afegeix que per a ella és especial cantar en aquest indret, especialment perquè ha viscut a Lleida molts anys i perquè té un lligam molt especial amb el territori. “El monestir de Santa Maria de les Franqueses és molt especial per l’acústica, l’arquitectura i el caliu de la gent”, afegeix Koch.

4x4Sextet

Format per la soprano Christina Koch, la mezzosoprano Margarida Lladó, el tenor Carlos Alcoer, el baríton Jordi Boltà i els pianistes Chiko Tanaka i Olga Licerán, el 4x4Sextet és un conjunt de cambra amb una trajectòria breu ―va néixer el 2013― però intensa, ja que han fet concerts a llocs tan dispars del món com Japó, Alemanya o Catalunya. La majoria dels integrants del grup es van conèixer als cursos de Lied de Capellades, on Margarida Lladó va fer de professora de cant a Jordi Boltà i Christina Koch.

Christina Koch és de procedència alemanya però des del 1966 viu a Catalunya, on ha cursat la formació de Grau Mig de Cant al Conservatori de Manresa i el Grau Superior de Cant Clàssic a l’ESMUC. Ha estudiat jazz al Taller de Música de Barcelona i ha fet concerts i recitals de lied i cançó per a Espanya, Àustria i Alemanya. Ha cantat en oratoris d’arreu d’Europa i ha participat en gales líriques: destaca la seva col·laboració amb la Fundació Victoria de los Angeles.

Margarida Lladó, va estudiar cant i piano a Barcelona i a la Guildhall School of Music and Drama de Londres, tot i que va néixer a Buenos Aires. Ha ofert concerts tant de música antiga com de música contemporània a diversos llocs d’arreu del món, com Alemanya, el Japó, Argentina o Anglaterra. Ha editat i enregistrat CD de música espanyola renaixentista, i és professora de cant al Conservatori de Manresa i a l’Orfeó Català, així com imparteix cursos a diversos indrets d’Espanya i França.

El tenir Carlos Alcocer, oriünd de Cuenca, ha estat deixeble de Rosemarie Meister, Manuel Cid, Ana Luisa Chova, Assumpta Mateu, entre d’altres. Ha ofert sobretot concerts de lied arreu de l’estat espanyol i ha cantat diversos oratoris de Mozart, Fauré, Bach i Haydn.

Jordi Boltà ha cursat estudis de Grau Mig de Cant al Conservatori de Manresa. Com a solista, ha cantat oratoris de Bach, Händel, Telemann, Mozart, Beethoven, Rossini, entre d’altres. Compagina la direcció coral, la docència musical i l’activitat com a cantant solista i de cor, i col·labora amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

Chiko Tanaka és un pianista japonès que des del 200 viu a Catalunya, on ha estudiat piano a l’ESMUC. Paral·lelament ha estudiat música de cambra amb el Quartet Ysaÿe i el Quartet Casals, i amb Charles Tunnel i Alan Branch. Ha fet cursos de perfeccionament amb Miquel Farré, Ramon Coll, Josep Maria Colom, Gerald Fauth i Vitaly Margulis, i de lied amb Francisco Poyato, Mitsuko Shirai, Ruth Ziesak, Dalton Baldwin o Julius Drake.

La pianista Olga Licerán va néixer a Barcelona i ha cursat els estudis de Grau Superior de piano al Liceu sota la direcció de Margarida Serrat i Eulàlia Solé. Descobreix el món del lied a través del contacte amb el pianista Miguel Zanetti l’any 1991 i ha participat als cursos de lied de Capellades amb Francisco Poyato i Mitsuko Shirai. Del 1991 al 2012 ha treballat com a repertorista vocal pel Departament de Cant del Conservatori de Badalona, sota la direcció de Jordi Albareda i Montserrat Comadira i actualment és professora de piano del mateix conservatori.