Alberto Sampablo, nou director tècnic de l’OBC

29.12.2014

 

L’actual director gerent de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Alberto Sampablo, ha estat la persona escollida del procés de selecció de Director Tècnic de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Alberto Sampablo

La comissió avaluadora formada pel nou director titular de l’OBC, el mestre Kazushi Ono; el director de L’Auditori, Joaquim Garrigosa; el gerent de L’Auditori, Valentí Oviedo; representants de l’Institut de Cultura de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i dels músics de l’OBC van concloure que el perfil de Sampablo era el guanyador d’un procés de selecció on han participat un total de 34 candidats.

Sampablo és llicenciat en Dret. Des de l’any 2008 és el director gerent de l’Orquestra Simfònica del Vallès i des del 2011 president de l’Associació Catalana d’Orquestres Professionals. Amb anterioritat havia estat director tècnic de l’Orquestra de Cadaqués (2006-2008), responsable de documentació musical de l’OBC (1999-2006) i fundador i co-director de la UT Centre d’Estudis Musicals (1998-2011).

Sampablo s’incorporarà a l’OBC el febrer del 2015. La seva missió serà la de planificar i dirigir, d’acord amb la direcció de L’Auditori i el director titular de l’OBC, tant la vida administrativa com la programació de l’activitat de l’orquestra. La nova figura de director tècnic s’emmarca en la nova etapa iniciada fa un any amb la incorporació del nou gerent de L’Auditori, Valentí Oviedo, i amb el nou director titular de l’Orquestra, Kazushi Ono.