Albert Serra a la Tate Modern de Londres

6.03.2015

La Tate Modern de Londres dedica un cicle a Albert Serra on es projectarà una prèvia de Singularity. El seu últim treball representarà Catalunya a la propera Biennal d’Art de Venècia.

Albert Serra

Albert Serra

La Tate Modern engega el proper dimecres el cicle Albert Serra: Divine Visionaires and Holy Fools, on es farà un recorregut per l’obra del reconegut i premiat cineasta català. Entre les projeccions i activitats programades destaca la que tindrà lloc divendres 13 de març on es farà una prèvia de Singularity, el més recent treball d’Albert Serra que representarà Catalunya a la propera Biennal d’Art de Venècia, que s’inaugurarà el 6 de maig de la mà de l’Institut Ramon Llull.

A Singularity Serra entrellaça poèticament el que semblen imatges contemporànies filmades a Lleida, a les instal·lacions de PLANTA Sorigué, amb d’altres de realístiques i menys clares, de tal manera que crea una mena de mite antic, com una fàbula. El film, produït expressament amb motiu de la Biennal d’Art de Venècia, es projectarà en un dispositiu de 5 pantalles de gran format.

Per presentar aquesta prèvia, Serra conversarà amb Chus Martínez, comissària del pavelló català d’enguany i amb qui Serra ja ha treballat en ocasions anteriors com per exemple al MACBA o a la dOCUMENTA13. La presentació anirà precedida d’una performance de Jordi Valls amb Vagina Dentata Organ.

El cicle de la Tate Modern, comissariat per George Clark i Andrea Lissoni, tindrà lloc entre l’11 i el 20 de març amb les següents projeccions:

Història de la meva mort (dimecres 11 de març)

Singularity (divendres 13 de març)

Honor de cavalleria (dissabte 14 de març)

El cant dels ocells (diumenge 15 de març)

El senyor ha fet en mi meravelles (divendres 20 de març)