Albert Pla, a ple pulmó, a Sant Feliu

18.03.2019

La Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat arriba a la seva VIII edició el proper 21 de març fins al proper 1 d’abril amb la fusió de poesia i altres arts com són la música i la dansa.

Coincidint amb el dia internacional de la poesia, el HAKA Inaugural donarà peu a la Setmana amb un espectacle poètic musical a càrrec de l’actriu i rapsoda Jordina Biosca, que actuarà juntament amb vuit ballarines. Seguidament, es donarà pas a la presentació de “Las voces del tango”, d’Esteban Barbaria i el bandeonista Marcelo Mercadante. Ambdós ens proposaran un recorregut per les formes i veus que al llarg de la seva trajectòria ha pres el llenguatge del tango (20:30h, Sala Ibèria). La Setmana de la Poesia finalitzarà el dilluns 1 d’abril amb Albert Pla, que presentarà “A pleno pulmón”, una col·lecció de cançons que conten històries on la calma es transforma en tempesta, la comèdia conviu amb la tragèdia i la serenitat desemboca en la disbauxa. Tot per fer evident l’estreta línia que separa el bé del mal, el blanc del negre, el positiu i el negatiu. (20.30 h, Sala Ibèria. Les entrades es podran comprar anticipades, del 25 al 29 de març, de 17 a 21 h, a la Sala Ibèria Miravins, i a taquilla).

Entre els actes programats enguany destaquem les actuacions dels Navegants acompanyats de La Mordida + “Nicomedes Mendes” + “El grito en el cielo”, amb Javier Gallego i “Crudo” de Seward, que ens serviran una triple sessió de música i poesia. Els Navegants començaran la travessia per les constel·lacions de la psicodèlia i el folk acompanyats dels rapsodes de La Mordida i el col·lectiu Nicomedes Mendes, format pels guanyadors del Premi Martí Dot: Guim Valls i Oriol Sauleda, i amb Núria Morera i Víctor Bonet. La Mordida, també actuarà el diumenge 24 de març en el Tast poètic de vins juntament amb Carles Mira, un clàssic de la Setmana de la Poesia.

Per altra banda, el divendres 29 de març es lliurarà el 44è Premi de Poesia Martí Dot, a més d’un reconeixement a Josep Faura, activista cultural i referent cívic local que, el passat 2018, va comunicar la seva renúncia després de més de tres dècades com a membre del jurat del Premi Martí Dot.

La rapsoda Jordina Biosca i el guitarrista David García també actuaran el 27 de març sota el títol de “4 poetesses, 4 veus” juntament amb les poetes Marta Pérez Sierra, Helga Simón amb Guillem Alberich i Dolors Miquel amb Marc Egea. Un recital poètic que reuneix a quatre de les poetes catalanes més destacades del moment. Marta Pérez-Sierra i els poemes de “M’he empassat la lluna” obriran la vetllada amb una lúcida reflexió poètica sobre la menopausa, que continuarà amb Helga Simon, acompanyada del guitarrista Guillem Alberich, amb els versos del seu “A la vora”. Per acabar, Dolors Miquel presentarà l’espectacle “Un cor de carn”, recital poètic acompanyat de la viola de roda i veu de Marc Egea.

Finalment, també destaquem les propostes trencadores de David Caño i Gerard Altaió + Barba Corsini Dues el dijous 28 de març en els Pagesos Music Bar. Caño desgranarà els seus versos sempre compromesos, acompanyat dels efectes sonors de Gerard Altaió, mentre es fa un tatuatge en directe. Tot seguit Barba Corsini, un projecte del poeta Eduard Escoffet i el músic Pope, oferirà una proposta d’exploració de la veu i l’electrònica a mig camí entre l’spoken word i la improvisació, amb estructures pop i espai per al dub i el soroll.

Podeu descarregar-vos tota la programació aquí.