Albert Llimós, tuitaire resident avui

1.06.2014

Avui Núvol reprèn el programa tuitaire resident amb Albert Llimós. Durant un dia, @AlbertLlimos comentarà des de Twitter les notícies de Núvol que més li interessin, i alhora el seu compte rebrà una atenció especial per part de Núvol.

Albert Llimós

 

Nascut a Torrefarrera, el Segrià l’any 1981, l’Albert Llimós és Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UPF i en Periodisme per l’UAB. És periodista habitual i escriptor ocasional. Una dualitat que voldria invertir amb el pas del temps. Va iniciar la seva carrera professional a la Cadena Ser per, posteriorment, treballar en d’altres mitjans com Localia, Ràdio Barcelona i ONA FM. Actualment, forma part del diari ARA, on desenvolupa la feina de redactor d’esports.

La immadiatesa constant a la qual està sotmès a causa de la seva vocació professional, el va portar a “distanciar-se de les coses i fer una mirada serena i reflexiva”. D’aquesta manera, Llimós es va llançar a escriure La dona que fugia de la boira, la qual va ser finalista del premi Sant Jordi de novel·la l’any 2009. Us recoanem el seu blog. Rere la boira, reflexió pausada en un món accelerat. Durant els darrers tres anys ha estat treballant en un parell de projectes literaris més, que espera que surtin a la llum pública ben aviat. També ha participat amb el llibre de relats Els caus secrets, amb ’93’.

 

Una novel·la sobre la guerra civil

Amb aquesta òpera prima, Llimós ens introdueix a la vida de la Teresa, una dona lluitadora víctima de les fatalitats del destí que es veu involucrada en els diferents períodes històrics que han caracteritzat la història d’aquest país.

Sovint comparada amb la Colometa de Rodoreda, la Teresa representa l’esperança en moments de flaquesa, on sovint els esdeveniments del nostre voltant acaben marcant el nostre futur, i l’esperit de superació pren les nostres vides per tirar endavant, malgrat les adversitats. Però també, seguint amb aquest aire rodoredià de l’obra, la irrupció de la protagonista a la classe alta burgesa catalana, ens remet, d’altra banda, al personatge principal de Mirall trencat, Teresa Goday.

Inspirat amb “madame Bovary”, com el seu mateix autor recorda, La dona que fugia de la boira  gira a l’entorn d’una dona, fet gens casual si tenim en compte l’impacte d’Emma Bovary en l’ideari del mateix Llimós, tot i que els dos personatges guarden poques semblances l’una amb l’altra.

Amb tot, La dona que fugia de la boira és una primera novel·la que atrapa al lector, el qual se sent partícep de les vivències de la Teresa. El context on es desenvolupa l’acció permet endinsar-nos en una època obscura decisiva en la construcció de la nostray identitat. En aquest sentit, i tal com afirma el mateix Llimós “Allò que som prové d’allà, de la confrontació entre dos bàndols germans enfrontats”.