Alba Armengou debuta com a cap de cartell al Jamboree

29.01.2018

La sorprenent Sant Andreu Jazz Band segueix generant solistes que deixen a públic i entesos bocabadats en mans del seu mentor, l’infatigable Joan Chamorro. En aquesta ocasió és la trompetista, saxofonista i cantant Alba Armengou, integrant de la formació de Sant Andreu des de fa més de 8 anys, el nom propi que protagonitzarà les dues sessions d’aquest dimarts 30 de gener al Jamboree.

Alba Armegou actua aquest dimarts 30 de gener al Jamboree

Alba Armengou debutarà com a cap de cartell al Jamboree, acompanyada pel seu mestre i per l’impecable coixí sonor que asseguren Josep Traver a la guitarra, Ignasi Terraza al piano i Abril Saurí a la bateria, a més de dos vents de categoria com són Marçal Perramon i Joan Mar Sauqué. També hi participarà la seva germana petita, Elsa Armengou, trompetista com l’Alba.

Alba Armengou forma part de la Sant Andreu Jazz Band des de 2010, i ha anat creixent musicalment alternant els seus estudis de trompeta clàssica a l’escola Oriol Martorell amb la música de jazz, en el context de la Sant Andreu Jazz Band, on ha pogut submergir-se de ple en aquest llenguatge,  gravant diversos discos i compartint escenari amb grans músics del panorama jazzístic mundial. Des de fa un any forma part també de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), on toca la trompeta. Actualment estudia primer de batxillerat a l’escola Oriol Martorell i més endavant li agradaria cursar el Grau Superior de Trompeta a L’ESMUC sense deixar de banda el jazz.

“L’Alba ha alternat la trompeta, amb el saxo alt i soprano i la veu. Tot i que la trompeta és el seu instrument principal, està desenvolupant una personalitat molt diferenciada gràcies a la veu,  amb una sensibilitat especial a l’hora d’abordar el repertori jazzístic, especialment el brasiler”, ens diu Joan Chamorro, que en parla amb la devoció que un mestre pot sentir per a una alumna privilegiada. “Amb una afinació perfecta i un temps impecable, barrejat amb una profunditat a l’hora d’expressar sentiments, Alba pot aconseguir alguna cosa especial, que pot fer d’ella una artista excepcional”, remata Chamorro.

L’enregistrament que preparen ara ara, i que serà el volum 11è de la col·lecció Joan Chamorro presenta ha de servir per millorar encara més i acabar de consolidar el que s’entreveu en el treball realitzat durant tots aquests anys.

Alba Armengou ja ha tocat altres vegades amb els músics que l’acompanyaran i s’hi sent molt còmode. Aquest dimarts farà dues funcions (a les 20h i a les 22h) i hi presentarà repertori nou, temes de jazz clàssic i bossa nova. Podeu escoltar aquí un dels assaigs per a aquest concert, en què interpreta el tema Diz que fui por ai. Podeu comprar les entrades aquí.