Al TNC es persegueixen paraules

18.11.2016

Aquests dies es pot veure a la Sala Tallers el primer dels tres espectacles familiars que ha programat el TNC aquesta temporada. Es tracta de Els perseguidors de paraules, de Marc Artigau, que dirigit pel propi autor vol contagiar el gust per la lectura i les paraules als espectadors més joves. Es fan passis escolars els dijous i divendres al matí, dos passis els dissabtes i un els diumenges. Al TNC fins el 27 de novembre.

Marta Ossó i Jordi Llovet en un moment de 'Els perseguidors de paraules'. © Roser Blanch

Marta Ossó i Jordi Llovet en un moment de ‘Els perseguidors de paraules’. © Roser Blanch

La història la protagonitza la Noa, una noia curiosa i intel·ligent que a partir d’un somni s’endinsa en un viatge ple d’aventures a la recerca de paraules. Es tracta d’una mena d’Alícia que, en lloc de al país de les meravelles, descobreix mons plens d’apòstrofs i personatges estrafolaris que parlen amb interrogants, o bé acabant totes les frases amb punts suspensius… Els barbarismes són els enemics a vèncer, és clar, i el viatge de la Noa és un viatge a la recerca, també, de la seva paraula preferida.

L’espectacle és una adaptació de Marc Artigau de la seva pròpia novel·la, amb el mateix títol i amb il·lustracions de Màriam Ben-Arab, publicada per Estrella Polar. El muntatge del TNC té un escenari en forma de “T” (dissenyat per Joana Martí), que permet que hi hagi dos grups de nens que seuen a terra, amb coixins, i una passarel·la per on actuen els actors: Jordi Llovet, Marta Ossó, Marc Rius i Carol Rovira. L’espectacle també interactua amb el públic des del seu inici: els espectadors han d’apuntar la seva paraula preferida i dipositar-la en una urna de vidre. I en sortir del teatre se’ls obsequia amb una llibreta amb blanc, perquè hi escriguin o hi dibuixin allò que desitgin.

Els dos apòstrofs de 'Els perseguidors de paraules'. © Roser Blanch

Els dos apòstrofs de ‘Els perseguidors de paraules’. © Roser Blanch

La programació familiar del TNC es completarà al febrer amb El somni de Gulliver, una òpera mecanitzada de Roland Olbeter, i al març amb Zaquizamí, un espectacle de dansa per a tots els públics de la Cia. Roberto G. Alonso.