Al ritme del sabar africà

17.07.2017

Aquest dijous al vespre el Recinte Modernista de Sant Pau ballarà al ritme del Senegal gràcies a Michel Dodou NDione. El concert s’emmarca dins de la quarta edició del cicle Músiques del Món, que se celebra cada dijous de juliol a les 21h.

Michel Dodou Ndione | © Sant Pau Recinte Modernista

Un dijous més el Recinte Modernista de Sant Pau s’omplirà de sons del món apropant-nos a diverses cultures i a diferents indrets del món. Aquest dijous, la música senegalesa agafarà el relleu, convertint-se en la protagonista del cicle de Músiques del Món.

Els ritmes de Senegal ompliran els jardins dels edificis modernistes de Domènech i Montaner gràcies al polifacètic Dodou NDione, originari de M’Bour (Senegal) i arrelat a Barcelona. El cantant, compositor, coreògraf, ballarí i professor de dansa africana presentarà aquest dijous a Sant Pau el seu versàtil treball Djegalou, un híbrid de diferents ritmes folklòrics i tradicionals senegalesos. Les seves peces són una barreja de ritmes, sons i melodies que beuen sobretot del mbalax (un dels gèneres de música senegalesa i gambiana més popular que barreja ritmes tradicionals senegalesos amb el blues, el jazz, el rock o la salsa) i els ritmes del sabar (tambor tradicional senegalès).

Doudou NDione no serà l’única veu que ens aproparà als ritmes i les vibracions d’Àfrica, l’acompanyaran diversos músics de diferents països, entre els quals destaca la jove cantant gambiana Nakany Kanté, també resident a Barcelona. Des del llençament del seu debut en solitari, titulat “Saramaya” (que significa èxit), Kanté s’ha convertit en un referent de la música africana a casa nostra. Aquest dijous, Doudou NDione i Kanté compartiran escenari, però no només: compartiran ritmes, balls i vivències.

El concert de Doudou NDione no és l’única aposta per la diversitat cultural i folklòrica del cicle de Músiques del Món del Recinte Modernista de Sant Pau. Cada dijous del mes de juliol els jardins de Sant Pau s’han convertit en l’escenari de la diversitat i la multiculturalitat, acollint artistes i projectes d’arreu.

Dijous vinent (27 de juliol) culminarà el cicle de Músiques del Món amb l’espectacle musical “Exodus to the Promise Land” de l’italià Cece Giannotti i del canadenc Francesc Chaparro amb el qual volen posar banda sonora a l’exili.

Podeu consultar el programa sencer del cicle Músiques del Món clicant aquí