Així es viu l’estiu a Casa Elizalde

20.06.2019

Com cada estiu, la Casa Elizalde ofereix tallers culturals al llarg del mes de juliol. Els subscriptors de Núvol podeu entrar en el sorteig d’un dels cursos que ofereix d’entre la selecció que us fem a continuació. Per participar al sorteig només heu d’enviar un email a subscriptors@nuvol.com titulat CASA ELIZALDE. 

Centre Cultural Casa Elizalde.

Sortim al teatre: cartellera d’estiu

T’agrada el teatre? Vols conèixer més les propostes del Grec? En aquest taller compartireu l’afició pel teatre i gaudireu d’algunes de les propostes del festival d’estiu de la ciutat, per així analitzar-les i comentar-les. Les obres s’aniran a veure en grup fora de l’horari del curs. Les entrades aniran a càrrec dels participants.

It’s not TV: del cinema a les sèries de televisió

Les sèries de televisió difoses per plataformes de continguts com Netflix i HBO s’han convertit en una nova forma d’espectacle capaç de presentar una dura competència al cinema. Estudiareu la revolució que han suposat, la relació entre el llenguatge cinematogràfic i el televisiu, els diferents gèneres que hi trobem representats i analitzareu sèries emblemàtiques com Joc de trons, True Detective o Twin Peaks, comparant-les amb els seus antecedents a la pantalla gran.

La cara oculta del poder, sis figures que han canviat el món contemporani

Més enllà de les grans figures i dels grans esdeveniments històrics, el poder polític sempre ha intentat guiar el món des de l’ombra. Us apropareu a les biografies de sis figures que han intentat influenciar i canviar els esdeveniments des de l’ombra que els ha brindat el poder.

Ho’oponopono: eina ancestral per viure en pau

Descobrireu aquesta eina ancestral hawaiana que, mitjançant el poder de la paraula, ens porta a reconèixer-nos creadors i responsables de la nostra vida i del nostre entorn. Posar pau a problemes i conflictes a nivell físic, emocional, econòmic, espiritual… a través de l’alliberament que proporciona el perdó i l’amor.

Voguing: endinsa’t en la cultura del ballroom

Elegància, dignitat, fluïdesa, línies, simetria, precisió, posicions de models, improvisació i experimentació. En el vogue tot és possible i hi ha lloc per a tothom. Descobreix aquest preciós ball d’alliberació i autoafirmació!

Mil i una cares: improvisacions teatral

Què passaria si davant una situació reaccionéssim d’una manera que no és l’habitual en nosaltres? Entenent el teatre com a joc, improvisareu sobre situacions quotidianes i desenvolupareu les capacitats interpretatives a través de la comèdia, el drama i la tragèdia.

Viatge al centre del cervell

El nostre cervell s’encarrega de percebre (sentits) i donar resposta (conductes) a tota aquella informació física i emocional a la qual estem sotmesos. Recordar el passat, planificar el futur, experimentar emocions, comunicar-nos amb el llenguatge i fins i tot la pròpia consciència són necessaris per al processament d’aquesta informació. En aquest taller aprendrès com el cervell realitza aquestes funcions, així com el experiments i proves que existeixen en relació a aquesta àrea tan innovadora del coneixement.