‘A teatro con Eduardo’, favorita dels Premis Butaca

4.11.2016

Ahir es van presentar en roda de premsa al Centre d’Estudis i Recursos Culturals de Barcelona la llista de nominats als Premis Butaca, que reconeixen, per votació popular, les millors produccions escèniques vistes al nostre país en la darrera temporada.

A teatro con Eduardo. © Ros Ribas

A teatro con Eduardo. © Ros Ribas

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya obren avui les seves votacions per tal de decidir quines han estat les millors produccions escèniques. Es pot votar a través del  web www.premisbutaca.catfins el proper dilluns 12 de desembre.

Per vuitè any consecutiu, aquests guardons es lliuraran a Barcelona. En aquesta ocasió, serà al Teatre Apolo, on el dilluns 19 de desembre a les 20:30h es farà la gala de lliurament, que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector. Com a novetat d’enguany, els espectadors podran comprar entrades a 14€ per assistir a l’acte.

Aquest any, els guardons de teatre per excel·lència de Catalunya inclouen 20 categories: millor muntatge, petit format, direcció, espectacle per a públic familiar, espectacle de dansa, actor teatral, actriu teatral, actor de repartiment, actriu de repartiment, musical, actor de musical, actriu de musical, escenografia, il·luminació, vestuari, caracterització, so o espai sonor, text i composició musical, llista a la qual s’hi suma enguany la categoria d’altres disciplines, que guardonarà els espectacles multidisciplinaris i difícils de classificar.

En els propers dies l’organització donarà a conèixer el guardonat amb la Butaca Honorífica Anna Lizaran que es lliurarà a la mateixa gala.

Els nominats

El muntatge A teatro con Eduardo (Teatre Lliure), amb set nominacions, lidera el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb cinc nominacions, Dansa d’agost (La Perla 29), El Público (TNC/Teatro de La Abadía), Molt soroll per no res (TNC) i 73 raons per deixar-te (Focus/Bitò Produccions).

Els nominats a millor muntatge teatral són: Dansa d’agost (La Perla 29), Hamlet (Teatre Lliure), Maria Estuard (Teatre Lliure), Marits i Mullers (Heartbreak Hotel/Teatro de La Abadía/Trànsit Projectes/La Villarroel), Només són dones (FEI) i El Público (TNC/Teatro de La Abadía).

Els nominats a la millor direcció són Xavier Albertí per El professor Bernhardi, Lluís Pasqual per A teatro con Eduardo, Carme Portaceli per Només són dones, Àlex Rigola per El Público, Pau Roca per Història i Ferran Utzet per Dansa d’agost.

Com a millor actor, estan nominats Andreu Benito per Marits i Mullers, Oriol Genís per Vespres de la Beata Verge, Lluís Homar per El professor Bernhardi, Ramon Madaula, per A teatro con Eduardo i Pol López per Hamlet. Pel que fa a les actrius, opten a millor paper protagonista Anna Alarcón per Psicosis de les 4.48, Mercè Arànega per Neus Català, un cel de plom, Sílvia Bel per Maria Estuard, Miriam Iscla per Dona no reeducable i Clara Segura per Conillet.

73 raons per deixar-te (Focus/Bitò Produccions), Molt soroll per no res(TNC), Oh my god Barcelona! (Associació Artdevellut), Shaking Shakespeare (Marina Marcos) i Sugar, ningú és perfecte (Som-hi films) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són El cinquè hivern (Cia. Mal pelo), In Somni (Kulbik Dance Company/Cobla Sant Jordi/Dj Mario Nieto), Vorònia (Cia. La Veronal) i Sinestesia (Iron Skulls Company).

Nominats els premis Butaca 2016 al CERC | Foto Diputació de Barcelona

Nominats els premis Butaca 2016 al CERC | Foto Diputació de Barcelona

Suport institucional 

Durant la presentació, diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé ha destacat la importància dels «premis Butaca com a premis de referència dins del món del teatre a Catalunya. Uns premis que els atorguen espectadors amb una gran visió i per votació popular», ha afirmat. El diputat ha posat en valor «la total implicació de la Diputació de Barcelona i la gran aposta que la corporació fa, dins les seves competències, en matèria cultural, amb iniciatives relacionades directament amb el teatre com Anem al Teatre, Flip Art o Escenari Secret, entre d’altres».

En aquest sentit, la directora dels premis Butaca, Glòria Cid, ha manifestat el seu agraïment, a la corporació, «pel suport que la institució dóna aquests premis ja que sense aquest suport no es podrien desenvolupar plenament. Uns premis que donen valor i veu al públic», ha dit.

En paral·lel, el director de la Societat General d’Autors i Editors, SGAE, Ramon Muntaner ha recordat que «SGAE és la primera vegada que col·labora en els premis i ha aprofitat per felicitar las directors dels guardons, per la feina feta al llarg d’aquests 22 anys».

 

Etiquetes: