A l’estiu, rutes literàries pels orígens de Verdaguer

8.08.2016

Com que la poesia no fa vacances, la Fundació Jacint Verdaguer prepara per aquest dijous 11 d’agost una visita guida per descobrir el poeta en el marc del seu poble natal. La iniciativa és especial perquè es fa de la mà d’Anna Maluquer, poeta, rapsoda i experta en Verdaguer. Però això no és tot, perquè la Diputació de Barcelona acaba de publicar un nou fullet de l’itinerari “Camins de Verdaguer” a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

La ruta literària mostra els indrets més característics de Folgueroles, el poble de Jacint Verdaguer | Foto: Fundació Jacint Verdaguer

La ruta literària mostra els indrets més característics de Folgueroles, el poble de Jacint Verdaguer | Foto: Fundació Jacint Verdaguer

Folgueroles és un municipi osonenc conegut per ser el lloc de naixement de Mossèn Cinto Verdaguer. Caminar pels seus carrers significa trepitjar els orígens del respectat poeta català, nascut el 1845. És per això que la Fundació Jacint Verdaguer programa habitualment visites guiades pel poble, però el proper dijous 11 d’agost n’ofereix una d’especial.

De forma excepcional, la visita d’aquesta setmana tindrà lloc al capvespre i estarà guiada per Anna Maluquer, poeta, rapsoda i experta en Verdaguer a qui també hem vist col·laborant amb altres institucions com ara la Fundació Josep Pla. El 2006, Maluquer va publicar el poemari La patética poemàtica a Nola, Itàlila, amb el segell Il laboratorio / le edizioni.

La ruta literària del dijous 11 d’agost inclou la visita a la Casa Museu Verdaguer, espai on començarà l’activitat a les 19 h. Tot seguit, la visita avançarà per diversos espais del municipi vinculats amb la vida i l’obra de l’autor: les cases familiars, l’església i diversos indrets d’una gran bellesa paisatgística amb intervencions creatives d’artistes contemporanis que van del modernisma al land art.

L’itinerari acabarà amb la visita a l’ermita de la Damunt i el Jardí Brins d’Espígol, el lloc on Verdaguer va veure “la musa catalana” també un capvespre. Per assistir-hi, cal reservar plaça.

 

El nou fullet de l’itinerari “Camis de Verdaguer”

L’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, ha editat un fullet explicatiu de l’itinerari “Camins de Verdaguer”, que recorre diversos espais dels primers anys de vida del poeta de Folgueroles. El fullet, que es pot descarregar en PDF, conté tota la informació necessària per gaudir d’aquesta proposta que combina a la perfecció el patrimoni natural i el literari, i que ens permet endinsar-nos en l’entorn paisatgístic d’un dels grans escriptors de casa nostra.

El fullet conté informació exhaustiva i detallada sobre les característiques de la ruta, així com diverses recomanacions i indicacions relatives a l’entorn natural o arquitectònic del recorregut. Trobareu tota la informació necessària sobre els diferents itineraris senyalitzats de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona al seu web.

 

Etiquetes: