A l’abril, les biblioteques beuen Costers del Segre

9.04.2013

Les comarques del Pallars Jussà, el Segrià, l’Urgell, les Garrigues, la Noguera i la Segarra són les terres mare de la Denominació d’Origen Costers del Segre: vins blancs que es podran degustar a les biblioteques de Tremp, Lleida, Juneda i Mollerussa. Altra vegada, el cicle de Biblioteques amb DO uneix dos plaers: l’explosió de gustos al paladar i la seva fusió amb la dansa de lletres de les biblioteques de ponent. El cicle Biblioteques amb DO aprofundeix cada mes en una denominació d’origen i la marida amb poemes i fragments literaris escaients.

La biblioteca Maria Barbal de Tremp participa en el cicle 'Biblioteques amb Denominació d'Origen'.

A continuació, us informem d’algunes de les activitats més destacades que tindran lloc aquest mes d’abril a les biblioteques.

La biblioteca pública Maria Barbal de Tremp oferirà als amants de la lectura un maridatge de narracions d’Anaïs Nin a càrrec de Núria Miret, rapsoda, amb una degustació de la DO Costers del Segre, a les vuit del vespre.

Per al proper dia 20 d’abril, a les 11 del matí, la biblioteca ha organitzat una visita al celler i les vinyes Vila Corona. Les Cròniques del vi i el beure seran les protagonistes el dia 26 d’abril, amb la presència del narrador Carles Alcoy.  D’altra banda, la Biblioteca Pública de Lleida lliurarà el proper dia 22 d’abril els premis del Concurs de microrelats “Lletres i vins” amb moltes sorpreses.

Però la biblioteca Jaume Vila de Mollerussa també té preparades moltes activitats interessants, entre les quals destaquem la presentació del llibre El Castell del Remei: terra, aigua i cultura del vi a la Plana d’Urgell, aquest dijous dia 11, a dos quarts de nou del vespre. Hi assistiran l’autor, Jaume Materu; l’editor de Pagès edicions, Sebastià Sellart; el director de celler Castell del Remei, i també, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. El dia 20, la biblioteca ha programat una excursió amb visita guiada al celler Castell del Remei, amb l’hora del conte dedicat a “La llegenda de Sant Jordi”. I el dijous 25 d’abril, la taula rodona “El procés de creació: analogia entre l’escriptura i el vi” posarà de costat la creativitat literària, la visita de la inspiració i el plaer que suposa crear una peça literària i un bon vi. Hi participaran el professor Oriol Izquierdo i l’enòleg de Castell del Remei, Sergi Esteba.

Maridatge de lectures amb la cata de vins a la Biblioteca de Juneda.

I no podem acabar sense destacar l’èxit del Tast de vi i lletres que el passat divendres va oferir la biblioteca Joan Duch de Juneda. Diferents textos de poesia, teatre i narrativa van acompanyar la cata dels 4 vins del celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles en un maridatge que va dinamitzar la companyia Cassigalls Produccions Culturals.