8 parcs gironins que aquest estiu seran oasis musicals

El cicle 'Notes al parc' portarà la millor música de les comarques de Girona en un format íntim i gratuït

L’estiu no només serveix exclusivament per platja, banyador i castells de sorra. La ciutat de Girona brindarà, durant el mes de juliol, l’oportunitat de gaudir de música de qualitat, variada i de proximitat en ambients privilegiats. El cicle “Notes al parc”, que impulsen l’Ajuntament de Girona i l’Espai Marfà, vol reivindicar la cultura autòctona de les comarques gironines, amb la presència d’artistes ‘km 0’, i dinamitzar la vida als barris i als espais verds de la ciutat. Consulteu aquest enllaç per a més informació. 

Es tracta d’una atractiva aposta reincident (és el tercer any que es realitza) i que, com explica el seu coordinador, David Ibáñez: “pretén incentivar una descoberta doble: la dels racons de la ciutat i la de propostes musicals noves, fresques i al capdavant de l’escena de la demarcació”. Us presentem els 9 concerts que, del 4 al 27 de juliol,  faran que les notes dels artistes i l’harmonia de 8 parcs gironins es fusionin amb un resultat, com a mínim, terapèutic per fer front a la xafogor de l’estiu.

– La música clàssica en un format original arriba al parc amb Duo Kaeli (dijous 4 de juliol, 20 h, al Jardi de l’Àngel)

La viola i el contrabaix són dos instruments que no acostumen a deixar-se veure de forma solista. Per això, potser, el duo format per Carme Cavalleria i Marta Fossas és, senzillament, únic. La intimitat dels recitals d’aquestes artistes no sol deixar indiferent ningú, mostrant una relectura personal, especial i pionera d’obres escrites originalment per a viola.

– La recerca musical d’Ensemble Permotio (dissabte 6 de juliol, 20 h, als Jardins de les Pedreres)

Aquest trio us transportarà al passat amb una interpretació molt especial, cuidant cada peça i oferint el màxim amb les partitures de l’època de cada compositor, expressant el que ells van voler mostrar. Tot plegat, en un ambient incomparable.

– Karamba: històries musicades (dijous 11 de juliol, 20 h, a les Palmeres del Parc Central)

“Joves i talentoses”, així descriu Ibáñez les membres d’aquesta arriscada i alhora segura aposta, entre les quals s’hi troba Paula Grande. Karamba és una combinació de músiques de Veneçuela, Catalunya, França i Argentina. Txa-txa-txa, boogaloo, salsa, rap… els diferents estils explicaran històries humanes, de transició, d’immigració o feminisme.

– Vents i brises en un entorn incomparable amb el Bärhof Quintet (dissabte 13 de juliol, 20 h, al Parc del Migdia)

El Parc del Migdia és ja un refugi en si mateix. Els gironins i gironines s’hi endinsen contínuament, per desconnectar del soroll de la ciutat, degustar una bona lectura, gaudir d’una conversa entre amics o embriagar-se amb les vitamines del sol. Si a això sumem música de cambra suscitat per un quintet de músics joves i prometedors, el còctel és exquisit.

– Moshka, quan el soroll del carrer esdevé música (dijous 18 de juliol, 20 h a la Plaça de l’Assumpció)

Rock, blues i funk americà. Què més es pot demanar per fer moure l’esquelet en una nit calorosa de mitjans de juliol? La tranquil·litat de la Plaça de l’Assumpció contrastarà amb l’energia i el frenesí d’aquest grup. De fet: “Stene Moshka, líder de la banda, ja va participar en el projecte ‘Carrers de música’ de l’Espai Marfà, on es regulava l’actuació al carrer dels artistes”, explica David Ibáñez. Una cita obligada pels amants del gènere i els més nostàlgics.

– Tradició i poesia de la mà de Rusó Sala (dissabte 20 de juliol, 20 h, als Jardins de la Devesa)

Ara per ara, parlar de Rusó Sala és parlar d’un dels grans talents del panorama musical gironí. La rosinca presentarà Desirem, un disc genuïnament encantador, suggestiu, indefinible i eclèctic, que inclou poesia i música sefardita i tradicional, entre altres sorpreses. I no vindrà sola: ho farà acompanyada del percussionista i director de Coetus, Aleix Tobias, i de Miriam Encinas als vents.

– Jove Orquestra de les Comarques Gironines (diumenge 21 de juliol, 11.30 h, als Jardins de la Devesa)

Enguany la Jove Orquestra de les Comarques Gironines presenta en assaig obert la Suite Holberg, op. 40 per a orquestra de corda d’Edvard Grieg, amb la direcció del violinista Krysztof Wisniewski i el suport de la violista Cristina Poizas com a solista i professora.

– Biflats: la cobla més gamberra (dimecres 24 de juliol, 20 h, al Parc Núria Terés i Bonet)

Les fronteres estan per superar-les, diuen alguns esbojarrats. Doncs els components de Biflats han fet cas d’aquesta atrevida màxima i han decidit compaginar música balcànica i cobla. “És la cobla més gamberra que hi ha, i asseguren molta festa”, diu Ibáñez.

– Karol Green, veu i passió (dissabte 27 de juliol, 20 h, al Castell de Montjuïc)

El festival es clausurarà a l’alça i amb un recital excepcional a càrrec de Karol Green, cantant sud-africana resident a Catalunya des dels 12 anys. Vindrà amb el projecte Gaia, amb el qual ha publicat el seu primer disc We Are Nature. De manera que el cicle es tancarà amb un cant la natura, l’optimisme i l’amor.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació