44 mons dins d’una sala

26.03.2016

Quaranta-quatre artistes com Guinovart, Ràfols-Casamada o Chancho proposen nous mons a l’exposició Un altre món que acull l’Espai Eat Art de Banyoles dins d’Itiner’ART, amb la col·laboració de la Fundació Vila Casas i la Fundació Lluís Coromina.

Maria Girona i Albert Ràfols-Casamada | Foto: Antoni Bernad - Exposició Fundació Forum

Maria Girona i Albert Ràfols-Casamada | Foto: Antoni Bernad – Exposició Fundació Forum

Cada persona és un món i cada artista el plasma com pot o com vol. Les fundacions Vila Casas i Lluís Coromina han decidit recollir unes quantes obres d’art de diversos artistes i portar tot de mons dins d’una sola sala: l’Espai Eat Art de Banyoles. Aquestes formes de veure la vida i el nostre planeta s’encabiran dins de l’exposició Un altre món, dins del marc d’Itiner’ART.

Josep Guinovart, Albert Ràfols-Casamada, Xavier Medina Campeny o Joaquim Chancho són només alguns noms dels 44 artistes participants en aquesta mostra. La iniciativa ha sortit dels mateixos artistes plàstics, que el 2004 van pensar en aportar una visió pròpia sobre el nostre planeta. En total, Un altre món compta amb 44 treballs escultòrics que representen “mons utòpics, imaginats, pensats, manipulats, utilitzats com a metàfora o, simplement, com a vehicle d’expressió d’una concepció estètica”, explica la mateixa organització.

Segons escriu l’escriptora i periodista Margarita Rivière, amb un punt d’ironia i sentit de l’humor, aquesta exposició parteix de tres premisses: el món és divers; amb el món fem el que ens dóna la gana; i això és humor, bellesa, passió, color, saviesa i art. Els altres mons de 44 artistes de renom del país es podran visitar a l’Espai Eat Art de Banyoles fins el 30 d’abril de 2016.