30 anys del Boig de la Ciutat

28.07.2018
ACN. Salt.

Aquest novembre, Sopa de Cabra recordarà a Salt les primeres cançons que va enregistrar en un casset, entre les quals ja hi havia els clàssics ‘l’Empordà’ i ‘El boig de la ciutat’. De tot això ja fa 30 anys.

Gerard Quintana en un concert que Sopa de Cabra va fer el 2016 a l’Auditori de Barcelona | Foto: Ester Roig

Sopa de Cabra celebrarà els 30 anys de ‘La Maqueta’, el casset que incloïa els seus primers dotze temes, amb el concert de La Nit dels Sopa, dins de la programació del Temporada Alta. Serà el pròxim 24 de novembre a La Mirona de Salt i el grup repassarà el que va ser el seu punt de partida amb cançons que posteriorment van esdevenir clàssics, com ‘L’Empordà’ i ‘El boig de la ciutat’, i que van ser gravats el 1988.

Actualment, el grup gironí està immers en la creació del seu proper disc però farà una aturada a la tardor per celebrar la segona edició de La Nit dels Sopa dins del Temporada Alta, creada l’any passat amb l’objectiu de fixar un punt de trobada anual amb els seus seguidors i bandes amigues i a qui admiren. Les entrades es posen a la venda aquest mateix divendres a la pàgina web del grup i del Festival.

De ‘La Maqueta’, el grup en va fer 900 còpies on es podia veure el conegut dibuix de la cabra amb ulleres fosques i que es van esgotar de seguida. Contenia clàssics com “l’Empordà” o “El boig de la ciutat”, que ja formen part de la història de la música catalana. Ara, amb el concert de La Mirona, l’únic d’aquest 2018, el grup vol retrobar els seus orígens, els temps de somnis i carrers, el rock’n’roll i altres himnes que van marcar-los durant aquella primera època.

En la primera edició de La Nit dels Sopa, els gironins van actuar amb els murcians M-Clan i Adrià Puntí, en un concert que va servir per tancar el Festival Temporada Alta i per posar punt i final a gairebé tres anys de gira.