Viatjar lluny sense sortir de Barcelona

Marta Campabadal es refugia de la calor a les Nits d'Estiu al CaixaForum, on s'ha programat cinema, teatre i música fins al 30 d'agost

Arriba l’estiu, i tots aquells que ens hem de quedar a Barcelona tenim un motiu de malestar i molts de felicitat. Malestar perquè no podem defugir de les temperatures i perquè a més, van acompanyades d’una invasió ingent de turisme… Però felicitat perquè si aconseguim fugir i mirar més enllà, ens adonem que la nostra ciutat a l’estiu viu i s’omple de vida cultural tant al carrer o espais a l’aire lliure, com als centres culturals que la integren.

Un asunto de familia - Nits d'Estiu al CaixaForum

Imagineu això: bona temperatura -gràcies al potent aire condicionat… On val més agafar la “rebequeta”-, gaudir d’algunes pel·lícules de les que no pots prescindir durant gaire temps més, i viatjar sense sortir ni de Montjuïc ni de CaixaForum… No patiu, no és un somni. Es tracta de la projecció de Un asunto de familia, film japonès guanyador de la Palma d’Or a Cannes l’any 2018. Amb un 7,5 de nota a Filmaffinity que és, sense ser un dogma, com a mínim un bon auguri, es tracta d’una pel·lícula tranquil·la, on els amants de l’acció diran que “no hi passa res”, però on la resta, aquells que estimem el cinema com a art definitiu, aquells que viatgem al món sencer (i fins i tot fora d’ell) a través de la imatge en moviment, per tots aquells, el film nipó és una sort. L’argument sembla senzill però no ho és: una família amb dificultats econòmiques que intenta tirar endavant es troba amb una nena que pateix maltractament per part dels seus pares, i decideixen convertir-se en la seva nova família. Començant per aquí i acabant amb totes les vicissituds que us pugueu imaginar, Un asunto de família és un film tendre, on nens i adults s’intercanvien nivells de maduresa i on, malgrat tot, hi predomina l’amor.

Aquesta sessió forma part del cicle Un estiu de pel·lícula, on cada dilluns i dijous fins al 30 d’agost s’hi podran veure films per volar lluny sense aixecar el cul de la cadira: el film indi La estación de las mujeres o el francès Una razón brillante, són només alguns dels llargmetratges que no us podeu perdre. A banda de les projeccions, el centre cultural també proposa d’altres ofertes culturals llamineres al cicle Nits d’estiu, amb opcions que van des de la música, passant per les arts escèniques, així com una sèrie de tallers que complementen les exposicions del moment: La pintura. Un repte permanent, que hi serà fins al 29 de setembre, i Luxe. Dels assiris a Alexandre el Gran, que es pot veure fins a l’11 d’agost.

Nits d'Estiu al CaixForum

El plat fort de la programació és els dimecres, quan el protagonisme el tindran les cites musicals i les arts escèniques, entre les quals destaquen el concert participatiu Pop Rock Hits, que es podrà veure el 10, 11, 17 i 18 de juliol, on un grup de joves han muntat un espectacle amb grans èxits del pop i del rock. Pel que fa a les arts escèniques, destaca l’espectacle Pelat, que ha rebut el premi del jurat al Millor Espectacle de Carrer de Fira Tàrrega, i on l’artista Joan Català esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance. A més de l’activitat principal de la nit, els micro concerts omplen els carrers modernistes del recinte amb artistes emergents de diversos gèneres. En darrer terme, es pot participar als tallers complementaris a les exposicions, Moviments per canviar el món i Cavil·la, dues activitats que serveixen per anar més enllà de les mateixes exposicions així com explotar la creativitat i l’aprenentatge.

I és que, qui necessita viatjar tenint CaixaForum a prop de casa? La pregunta, és clar, és retòrica, però malgrat la tot, és indubtable que fer d’”urbanites” a l’estiu té els seus avantatges particulars.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació