Torna el Festival de Poesia de la Mediterrània

Som a les portes de la setzena edició de la XVI edició del Festival de Poesia de la Mediterrània, que se celebra a Mallorca. Avui dimarts 1 d'abril es donarà el Sus amb la visita a la Fundació Aca de Búger, espai de creació i documentació de la música contemporània que es fa a l’illa, amb la intenció de donar-la a conèixer al món.

Som a les portes de la setzena edició de la XVI edició del Festival de Poesia de la Mediterrània, que se celebra a Mallorca. Avui dimarts 1 d’abril es donarà el Sus amb la visita a la Fundació Aca de Búger, espai de creació i documentació de la música contemporània que es fa a l’illa, amb la intenció de donar-la a conèixer al món.

A l’hora baixa el festival es desplaçarà fins a Santanyí, al Centre de Poesia Blai Bonet, on es realitzarà una visita poetitzada. Quan el sol desaparegui, el Teatre Principal de Ciutat obrirà les seves llums per acollir el concert del cantautor i activista lingüístic i social Feliu Ventura, acompanyat de la guitarra prolífica de Borja Penalba, a les 20:30.

La jornada de dia 2 es desenvoluparà en dos espais ben contraris, però ben punyents. Per una banda hi haurà una jornada poètica a la presó de Ciutat i a l’hora baixa el festival es desplaçarà al museu d’art contemporani Es Baluard, que enguany celebra el seu desè aniversari, i acollirà la poesia a la sala expositiva dedicada a Rafel Joan. Ben entrada la nit, al mateix museu i després de sopar, es celebrarà el PoèticArt.

El dijous 3 l’Institut Joan Alcover acollirà un recital poètic que donarà pas, hores més tard, a la Nit de Poesia al Teatre Principal, on es clausurarà l’esdeveniment.

Podem veure, que es visiten diversos espais de l’illa, tots ells acollidors poètics. Hem de fer especial incís en l’acte que es celebrarà a la presó de Ciutat, un espai poc visitat per esdeveniments culturals, però on hi ha persones, que per les raons que siguin, es troben tancades, i també tenen dret a participar de la vida cultural de l’illa. El director del Festival de la Mediterrània, Biel Mesquida, sempre s’ha mostrat sensible davant d’aquest col·lectiu.

Enguany el Festival ha convidat poetes de la Mediterrània i de més enllà, gaudint així d’uns bons maridatges de mars i terres de lletres i veus: Dionisio Cañas (Madrid), Mezouar El Idrissi (Marroc), Gloria Julià (Mallorca), Blanca Luz Pulido (Mèxic), Antoni Marí (Eivissa), Mateu Matas(Mallorca), Adnan Özer (Turquia), Roger Pelàez (Catalunya), Lucia Pietrelli (Mallorca), Rodrigo Rey Falero (Galícia), Christian Sinicco (Itàlia), Pedro Sena Lino (Portugal), Louise Warren (Quebec).

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació