Poesia, música i il·lustració en directe per commemorar el Tricentenari

Us imagineu una performance literària a base de poemes recitats i il·lustracions fetes al moment sobre la Barcelona de 1714? Doncs això és el que precisament presenten Elisenda Roca i l'il·lustrador Ignasi Blanch a la Fira d'espectacles literaris Litterarum, aquest cap de setmana.

Laura Basagaña

Laura Basagaña

Cofundadora de Núvol i editora de LlavorCultural.cat.

Us imagineu una performance literària a base de poemes recitats i il·lustracions fetes al moment sobre la Barcelona de 1714? Doncs això és el que precisament presenten Elisenda Roca i l’il·lustrador Ignasi Blanch a la Fira d’espectacles literaris Litterarum, aquest cap de setmana. L’Àlbum il·lustrat del 1714, basat en el llibre del mateix títol de Jordi Sierra i Fabra, depara algunes sorpreses curioses. Durant la Fira de Móra d’Ebre també tindrà lloc un espectacle inspirat en alguns fragments de Victus, d’Albert Sánchez Piñol, a càrrec dels actors Sílvia Bel, Carles Beltran i Llúcia Vives. La poesia i la música es donaran la mà en un espectacle que comptarà amb la participació del seu autor, Sánchez Piñol.

Elisenda Roca explica que l’espectacle que ella i l’il·lustrador Ignasi Blanch presenten a Litterarum “és un recital il·lustrat que té dues parts”. Durant la primera Roca recitarà “el poema èpic ‘1714’, sobre la situació històrica de Catalunya els anys 1713 i 14, que va acabar l’Onze de setembre”. La segona part s’anomena “Muralla endins” i “és una selecció de poemes que expliquen la vida quotidiana mentre durava el setge: l’amor, la família, la mort, la resistència, la traició”, ens diu Elisenda Roca. Hi llegirà poemes de Maria Mercè Marçal, W.H. Auden amb traducció de Narcís Comadira, Enric Casasses, Josep Maria de Sagarra, Estel Solé i un poema propi.
Mentre Roca reciti, Ignasi Blanch obsequiarà el públic amb il·lustracions en directe que es compenetraran amb els poemes seleccionats. L’espectacle té banda sonona, “de l’Antologia històrica de la música catalana hem triat la “Polifonia concertant del segle XVIII”, interpretada per la Coral Sant Jordi i l’Orquestra de Cambra sota la direcció d’Oriol Martorell”, ens detalla Elisenda Roca.

Victus al Litterarum

Sílvia Bel, Carles Beltran i Llúcia Vives donaran veu, música i escenografia al llibre d’Albert Sánchez Piñol, que per cert participarà en l’espectacle “VICTUS: del mal que van fer aquells soldats”. Basat en la recreació d’un dels capítols més atroços de la història del poble català, contextualitzarà i escenificarà passatges cantats, recitats i apassionats de la Catalunya del segle XVIII.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació