Pau Vadell guanya els Jocs Florals de Barcelona 2017

Poesia! Poesia! Poesia! Del 10 al 16 de maig, la poesia inunda la ciutat de Barcelona amb la vintena edició del Barcelona Poesia 2017.

Griselda Oliver i Alabau

Griselda Oliver i Alabau

Cap de la secció Homo Fabra

Poesia! Poesia! Poesia! Del 10 al 16 de maig, la poesia torna a inundar la ciutat de Barcelona amb la vintena edició del Barcelona Poesia 2017. Com l’any passat, l’epicentre d’aquesta cita serà el verger del Museu Marés, on cada tarda, de 18 a 20 h, hi haurà lectures poètiques. John Coltrane, José Mercé, Viggo Mortensen, Joan Miquel Oliver, Rupi Kaur o Ana Blandiana són alguns dels poetes protagonistes de les 27 activitats que formen part del programa.

Pau Vadell, més que un poeta

“Si arrib a vell,
m’hauré d’esflorar el cervell amb l’escopeta.
Dur fins a les darreres conseqüències
haver tengut mirada posada en el cos,
en el baf de la vida”.

Aquesta és una de les estrofes que es pot llegir a Esquenes vinclades, amb el qual Pau Vadell i Vallbona ha guanyat els Jocs Florals 2017, que donarà el tret de sortida del festival el 10 de maig a la tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament. En l’edició d’enguany s’hi han presentat un total de 93 originals.

“És un dels poetes més potents que han sortit en els últims anys. M’agradaria reivindicar-lo no només com a poeta sinó també com a activista, més enllà de la seva tasca literària”, han assegurat les directores del festival, Àngels Gregori i Teresa Colom. A més de poeta, Vadell és editor d’AdiA Edicions, coordinador de les activitats del Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet i vicepresident de l’AELC a les Illes Balears. Com a editor, Vadell ha publicat i traduït nombrosos poetes del panorama internacional al català.

Ha publicat una dotzena de títols de poesia, entre els quals destaquen Temple (premi Miquel Àngel Riera, 2009), Apèndix city (2010), Carnatge (2012), Sang Cremada (premi Vila de Lloseta, 2014), Traït (premi Senyoriu Ausiàs March, 2015). Al costat de Lucia Pietrelli i Jaume C. Pons Alorda ha traduït poetes com Tonino Guerra i Stefano Benni i algunes de les seves composicions han estat incloses a Pedra foguera. Antologia de poesia jove dels Països Catalans (2008). Participa activament en moviments socials i culturals i és cofundador del col·lectiu Pèl capell.

Del 10 al 16 de maig la poesia inunda Barcelona

La poesia es pot escriure de moltes maneres. És per això que aquesta edició la mostra de totes la maneres possibles: a través de haikús, de música, de slam poetry, de recitals, etc. “En aquesta edició, hem volgut mantenir l’alta qualitat poètica del festival alhora que hem decidit apostar per noms que siguin capaços de fer arribar la poesia al màxim de públic possible”, han aclarit les directores: Rupi Kaur, Nach, Viggo Mortensen i Fabián Casas són alguns dels noms mediàtics d’aquesta edició, que seran presents al festival al costat de poetes tan consolidats en l’àmbit internacional com Ana Blandiana, Ion Muresan o Erri de Luca.

Com l’any passat, el Museu Marés torna a ser l’epicentre del festival. Aquest espai es convertirà en un punt de trobada per als poetes, per al públic, per als editors, per als interessats en la poesia, etc., en què es podrà sentir una àmplia selecció de la millor poesia: tant de veus consolidades com de generacions joves: Teresa d’Arenys, Mireia Calafell, Pau Riba, Susanna Rafart, Agustí Pons, D. Sam Abrams, Joan-Elies Adell, Gemma Gorga, Carles Duarte, entre d’altres.

Podeu donar un cop d’ull al programa del festival en aquest enllaç.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació