Moya Kalongo, l’afrofunk omple la Mercè de ritmes africans

El conjunt afropunk, Moya Kalongo, actuarà al Mercat de Música Viva de Vic el dia 14 de setembre.

“Ritmes africans combinats amb una música al més pur estil James Brown”. Així és com Simonal Bie, el vocalista de Moya Kalongo, defineix l’afrofunk, un gènere encara incipient a Catalunya que ja té moviments consolidats a Estats Units, Anglaterra, Bèlgica o França. Aquesta banda multicultural –composta per un moçambiquès, un ivorià, un uruguaià i un català– està donant a conèixer des del 2008 l’afrofunk i l’afrobeat al territori català, amb una especial influència del creador d’aquest últim estil, el cantautor nigerià Fela Kuti. El dia 24, en plena festa de La Mercè, ompliran el Moll de la Fusta de ritmes africans.

Moya Kalongo | Web Comèdia

Tot i conservar el genuí segell dels ritmes africans, el darrer i segon disc, People, té unes inspiracions una mica més pop que, segons Bie, el fan més accessible sense perdre qualitat ni autenticitat. “Crec que amb aquest nou àlbum hem aconseguit que la gent que no ens coneix es pugui interessar per nosaltres a partir d’un directe”, comenta.

Moya Kalongo, no per casualitat, significa “aire imaginari”, i és que als concerts de la banda es crea una atmosfera especial. L’objectiu principal del grup és la total participació del públic, ja sigui mitjançant el ball i el ritme, pujant alguns assistents a l’escenari o fent-los repetir alguna tornada enganxosa. Es supera així la possible barrera del llenguatge o el desconeixement amb aquest idioma universal que és la música.

“La música és una manera de connectar amb la gent, amb el món; precisament per això hem escollit People com a títol del disc”, assegura el cantant. També recalca que aquesta voluntat d’universalitat hi és des del principi: “Quan vaig començar a buscar integrants per al grup mai vaig fixar-me en les nacionalitats, simplement buscava una connexió especial i persones que compartissin amb mi la mateixa visió artística”.

És evident que els Moya Kalongo són una formació transversal pel que fa als seus components, però també ho són gràcies a la seva música. A banda de l’abrobeat i l’afrofunk, els seus temes també compten amb altres influències heterogènies, com el jazz de Miles Davis o la música tradicional de Moçambic, el país d’origen de Simonal Bie.

Els qui vulguin apropar-se a aquesta banda d’afrofunk pionera a Catalunya o ja en siguin fans, poden gaudir de la seva energia, empenta i carisma a la Sala Pasternak del Mercat de Música Viva de Vic aquest dimecres dia 14 a un quart d’una de la nit. I el dia 24, dins la programació de les festes de la Mercè, al Moll de la Fusta de Barcelona. 

https://www.youtube.com/watch?v=lorM1F4hae0

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació