La setmana de Montserrat Roig

Balaguer presenta, en el Juliol de Poesia i Música, l’espectacle Montserrat Roig: paraules d’avui.

L’any passat homenatjàvem Montserrat Roig en els 25 anys de la seva mort, però els actes de record de la periodista i escriptora s’han anat allargant fins aquest any. I vet-ho aquí que arriba una setmana dedicada a Roig: TV3 emetrà aquest dimarts 11 de juliol Montserrat Roig: l’hora violeta i Balaguer presenta, en el Juliol de Poesia i Música, l’espectacle Montserrat Roig: paraules d’avui, en què es recitarà una selecció dels seus articles.

Montserrat Roig: l’hora violeta és un programa produït per Good Company Productions juntament amb TVC i TVE, en què es repassarà la vida i l’obra de l’escriptora i periodista catalana. El títol del documental recupera una de les seves obres L’hora violeta, és a dir, l’hora de mirar-se la realitat amb ulls de dona. El documental està rodat a Barcelona, Formentera i Rússia i s’articula a partir d’entrevistes a persones del seu cercle més íntim, com els seus dos fills, Jordi i Roger Sempere, Pilar Aymerich, Montse Blanes, companys com Robert Saladrigas, Carme Riera, Isabel Clara Simó, Ignasi Riera, Marta Pessarrodona, Mijail Misshin o Betsabé Garcia, biògrafa de Roig.

Però a més a més encara podrem gaudir de Montserrat Roig aquest diumenge 16 de juliol al festival Juliol de Poesia i Música de Balaguer. A través del pensament de Montserrat Roig, l’actriu Mariona Casanovas i el guitarrista Emili Cuenca, dirigits per Maria Manau i Frederic Roda, volen traspassar al públic el pensament i les inquietuds d’una gran figura de les lletres del nostre país, com és Montserrat Roig. El concert “ofereix una oportunitat excepcional de donar-la a conèixer a les noves generacions de joves que de ben segur s’hi han de sentir molt propers”, asseguren els directors.

L’espectacle, Montserrat Roig: paraules d’avui, es presenta sota l’aparença d’un monòleg, construït a partir d’una selecció dels articles publicats a l’Avui i que es troben recollits a Un pensament de sal, un pessic de pebre. Dietari obert 1990-1991. Temes com el feminisme, la justícia social, la lluita contra l’oblit, la discriminació racial, la llengua o la pau: “En realitat aquest monòleg és un diàleg, perquè les paraules de Roig interpel·len el públic, el lector”. Tal com asseguren els directors, el pensament de Roig permet avui comprendre i dialogar amb els grans i petits esdeveniments que vertebren el nostre dia a dia.

Els protagonistes de l’espectacle

Mariona Casanovas i Emili Cuenca s’encarregaran de recordar l’escriptora i periodista. Mariona Casanovas és actriu i directora de teatre, televisió, cinema, locutora i rapsoda, i ha col·laborat en pel·lícules i sèries de televisió com La riera, Psico express, El cor de la ciutat, Laberint d’ombres, Els 7 pecats originals, entre d’altres. En teatre, ha actuat en obres com Medeas con cava, dirigit per Kleber Luiz Bosque, Al fons del calaix d’Aliex Puiggalí i dirigida per Rafel Duran, entre d’altres.

Emili Cuenca és professor i director del Centre d’estudis musicals Ressò i guitarrista; va obtenir-ne el títol superior al Conservatori Superior del Liceu. Ha estat alumne de Sergi Vicente i ha estudiat amb Paul Cortese. És professor de violí, diploma que va obtenir amb el Mètode Suzuki a Londres dins del programa del British Suzuki Institute. A més a més, és membre fundador de l’Orquestra de Cambra de Granollers, i ha estat membre de diverses orquestres i agrupacions de música de cambra, així com també ha col·laborat amb diverses representacions poètiques i teatrals.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació