Gato Pérez ja té portal web

El passat dilluns es va fer la presentació pública del portal web oficial dedicat al Gato Pérez. L’acte va tenir lloc als cinemes Texas i es va projectar la pel·lícula El gran Gato, de Ventura Pons. Abans però, en homenatge a Carles Flavià, es va poder veure de manera íntegra la conversa d'aquest amb Jaume Sisa.

El passat dilluns es va fer la presentació pública del portal web www.gatoperez.cat . L’acte va tenir lloc als cinemes Texas i, per celebrar aquest fet, es va projectar la pel·lícula El gran Gato (2003) de Ventura Pons. Abans però, en homenatge al recentment desaparegut Carles Flavià, es va poder veure de manera íntegra la conversa de 42 minuts que Flavià va mantenir amb Jaume Sisa a la barra d’un bar, de la que n’havíem vist una petita part dins del film. Una conversa que acabava d’una manera curiosa, amb Flavià apostant 50 euros que ell aniria a l’enterrament de Sisa.

Gato-Pérez.-Foto-cortesía-de-Picab.

La presentació de l’acte va anar a càrrec de Ventura Pons i Jessi Pérez, filla de Gato Pérez i impulsora i revitalitzadora de la figura del Gato. Un Ventura emocionat explicava que abans de tornar a projectar El Gran Gato havia intentat tornar a veure-la però que s’havia fet un fart de plorar d’emoció al veure “amics” com Carles Flavià o Benjamín Escoriza que ja no hi eren. El cineasta sentenciava que la grandesa del cinema és que fixa la memòria. I aquesta memòria es veia reflectida amb que, 25 anys després de la marxa del Gato, el cinema estava ple.

Jessi Pérez va explicar que l’estrena de la pàgina web del Gato es feia el dia que ell hagués fet 66 anys. Va afirmar que en cap cas s’havia creat com espai de nostàlgia, sinó mes aviat al contrari, per fer una homenatge als vius, als continuadors, a tots aquells que es vulguin acostar a la seva obra i al seu llegat.

Aquest portal web era del tot necessari per ordenar i fer un retrat real a un home que ens va deixar en l’era predigital i del que totes les ressenyes digitals es trobaven sense actualitzar, desordenades i en molts casos sense contrastar. Gràcies a aquest portal, per fi es posa ordre i hi ha un lloc on adreçar-nos per tal de poder-nos fer una idea general de qui va ser aquest home del qual el llegat va més enllà de l’aspecte musical.

Al portal web s’hi poden trobar tots els seus discos detallats amb la música, crèdits, petites explicacions, una biografia bastant àmplia, la seva feina més enllà de l’encasellament de renovador de la rumba catalana i la seva enorme faceta personal i artística.

Jessi Pérez comentava que la web encara no està tancada i que la intenció és anar afegint contingut i actualitzant-la ja que a dia d’avui encara s’estan descobrint moltes coses d’aquest enorme artista.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació