Els artistes catalans rere el nou disc de J Balvin

Penique Productions, coneguts per les seves instal·lacions inflables efímeres, participa en 4 videoclips del cantant

El cantant colombià J Balvin acaba de llançar el seu nou disc, “Colores” (2020), en el qual hi participa el col·lectiu artístic Penique Productions, conegut per les seves instal·lacions inflables efímeres, participa en 4 videoclips del cantant que ja han superat els 2 milions de reproduccions.

El cantant J Balvin al videoclip de la cançó 'Amarillo' del disc 'Colores' | Foto: Vevo
El cantant J Balvin al videoclip de la cançó ‘Amarillo’ del disc ‘Colores’ | Foto: Vevo

Penique Productions, un col·lectiu artístic fundat per Sergi Arbusà el 2007 a Barcelona, ha sigut l’encarregat de posar el toc de color a quatre nous videoclips de l’artista colombià J Balvin. Sota l’àlbum “Colores”, Balvin ha batejat les seves cançons amb el títol de “Negro”, “Azul”, “Rojo” i “Amarillo”, i Penique Productions, gràcies al contacte amb la distribuïdora musical Vevo, han sigut els responsables de donar sentit a aquests noms. El tràiler, estrenat el passat 27 de març, va aconseguir un milió de reproduccions en només 5 dies.   

Penique Productions es caracteritza per les seves instal·lacions inflables i efímeres que s’adapten a tot tipus d’arquitectura. A partir de la instal·lació d’un inflable fet a mida, en Sergi i el seu equip s’apropien de l’espai que, a partir d’aquell moment, perd el seu ús habitual per convertir-se en obra d’art. Va ser en una de les múltiples exhibicions que han dut a terme, quan Vevo, l’empresa proveïdora de vídeos musicals més gran del món, va descobrir la trajectòria de la companyia catalana.

Sergi Arbusà i Micah Bickham, Productor Executiu de Vevo, es van reunir per tal d’explicar les múltiples possibilitats de sinèrgia entre ambdós col·lectius i finalment, el passat desembre, va arribar la primera oportunitat de col·laborar de la mà de J Balvin. El mes de febrer de 2020 es va dur a terme la gravació i la instal·lació dels quatre inflables a Miami, en els quals el cantant llatí va cantar en directe els singles del seu nou disc. 

“Quan ens van presentar la proposta no coneixíem la trajectòria de l’artista, però ens vam animar a participar ja que crèiem que la nostra feina podia encaixar molt bé amb la concepció del nou disc. Va ser una experiència extraordinària!”, expliquen des de Penique Productions. “Tots els involucrats van entendre molt bé el què fèiem, vam poder treballar molt còmodes i en José (J Balvin) va quedar encantat amb la nostra obra. Que un artista d’immensa projecció internacional, immers en l’engranatge de la indústria musical més influent del món, quedi satisfet amb la nostra proposta és molt gratificant.”

Amb seu a Rio de Janeiro des de 2008, Penique Productions accepta qualsevol repte arreu de tot el món. Les seves instal·lacions no deixen indiferents i així ho demostren marques com Seat i Bimba y Lola que ja han confiat amb ells, i la seva constant participació en exhibicions a Ciutat de Mèxic, Sao Paulo, Londres, París, Beirut i, per suposat, Barcelona, entre d’altres.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació