Música en la intimitat

Sota el títol “Música en la intimitat”, el Jardí dels tarongers programa la seva temporada d’hivern, que comença el 15 de gener i acaba el 18 de març i se celebra en divendres a les 19.30h. Enguany es posa especial èmfasi en l’obra d’Enric Granados.

Aina Vega i Rofes

Aina Vega i Rofes

Coordinadora de Cast@fiore

Sota el títol “Música en la intimitat”, el Jardí dels tarongers programa la seva temporada d’hivern, que comença el 15 de gener i acaba el 18 de març i se celebra en divendres a les 19.30h. Enguany es posa especial èmfasi en l’obra d’Enric Granados, en el centenari de la seva mort.

Casa Bartomeu

La Sala Vila Arrufat de la Casa Bartomeu acull al Jardí dels tarongers una nova programació d’hivern del cicle “Música en la intimitat”. D’una banda, en aquesta ocasió se celebra el centenari de la mort d’Enric Granados i, de l’altra, el 175è aniversari del naixement de Piotr Ilitx Txaikovski. És per aquest motiu que aquests dos compositors tindran una presència especial en la programació, en la qual hi predomina la música per a piano.

Divendres 15 de gener tindrà lloc el primer concert, liderat per Laia Montserrat (violí) i Josep Buforn (piano), que tocaran el 1r moviment del Concerto i la Canzonetta de P. I. Txaikovski, l’Allegro de la Sonata núm. 3 de Johannes Brahms, Beau Soir de Claude Debussy i Tzigane de Maurice Ravel, un programa íntegrament de música romàntica.

El segon concert, que serà el 29 de gener, és d’obres per a piano. L’intèrpret serà Enrique Lapaz i tocarà la Toccata, l’Adagio i la Fuga BWV 564 de J. S. Bach-F. Busoni, el Preludi i fuga núm. 3 en Do# Major BWV 872 de J. S. Bach, la Sonata en La b Major núm. 31 Hob XVI-46, Allegro moderato, Adagio, Finale, Presto de Joseph Haydn, Les sons et les perfums tornent dans l’air du soir, de Claude Debussy i Islamey: fantasia oriental, de Mili Bakákirev. En aquesta ocasió farem un viatge que s’inicia amb una mirada contemporània del barroc, ens hi endinsarem amb el geni de Leipzig, entrarem al Classicisme i finalment el Romanticisme. Un programa eclèctic i interessant. El 12 de febrer tornarem a sentir un piano, en aquest cas a mans de Jean-François Dichamp. Sonarà la Sonata per a piano en Do menor K 457 de W. A. Mozart, 3 extractes de Goyescas: “Requiebros”, “Coloquio en la reja” i “Fandango de Candil” d’Enric Granados, Classicisme i Romanticisme.

Tot seguit, la Casa Bartomeu ens emplaça el dia 19 de febrer a assistir a un concert de Lied amb la soprano Anna Gabriella Schwedhelm i un pianista a confirmar, que cantarà Frühlingsglaube D.343, Im Frühling D.882 i Seligkeit D.433, de Franz Schubert i de Xavier Montsalvatge sentirem les Canciones para niños: Paisaje, El lagarto está llorando, Canción Tonta, Canción china en Europa i Canción Sevillana; Cançó amorosa i Cinco canciones negras: Cuba dentro de un piano, Punto de habanera, Chévere, Canción de cuna para dormir a un negrito i Canto Negro.

El cinquè concert serà per piano, amb obres del Romanticisme: Impromptu n. 2 en Fa# Major de Frédéric Chopin, Preludis op. 11 (selecció) d’Aleksandr Scriabin i El valle de Obermann, de Franz Liszt, i serà interpretat per Amaia Osés. I el darrer concert, també per a piano, serà el 18 de març amb Margarida Moll. S’interpretarà música d’Antoni Soler (la Sonata núm. 56 en Fa Major, Andante, Cantabile), Enric Granados (6 Escenas románticas: Mazurca, Poco lento con abandon, Con extasis, Allegretto, Allegro appassionato, Epílogo: andantino spianato con exaltación poética i, de Goyescas, La Maja y el Ruiseñor) i la Cançó i Dansa núm. 7 de Frederic Mompou. Tot obres de música catalana del Classicisme i el Romanticisme.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació