L’edició més rebel de l’Òpera de Cambra de Barcelona

Els Amics de l’Òpera de Sarrià presenten la seva setena temporada operística

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sarrià estrena aquest divendres 5 a les 20h la nova temporada d’Òpera de Cambra de Barcelona amb una nova producció de La serva padrona de Pergolesi. La setena edició del cicle s’ha presentat aquest dimecres 3 de febrer al migdia en una roda de premsa al Teatre de Sarrià, espai que acollirà les tres òperes d’aquest 2021. Una nova temporada que engega motors amb molta força, innovació artística i bon humor.

Representació operística
L’any 2019 l’Òpera de Cambra de Barcelona va programar ‘La scala di seta’ de Rossini

“Tenim tots els ingredients per començar amb bon peu” ha explicat Assunto Nese, director musical del cicle. I, justament, ho farà amb La serva padrona, una obra estimada per l’entitat que present una versió fresca i atractiva. Una proposta envoltada d’un ambient surrealista i de transformació i que, en paraules del director d’escena de l’òpera, Xevi Dorca, promet oferir una versió “àgil, dinàmica i humorística”. L’elenc estarà format pel baríton Carles Pachón i Serena Sáenz, jove promesa del panorama líric que està guanyant un gran reconeixement per la seva brillant veu.

La temporada engega motors amb molta força, innovació artística i bon humor

A part de l’estrena de La serva padrona d’aquest divendres, el Teatre de Sarrià acollirà dos passis més: el segon dissabte 6 a la mateixa hora, i un de darrer diumenge 7 a les 18h de la tarda. L’entrega dominical comptarà amb una emissió en streaming per fer-la accessible a tothom, especialment a la població d’edat avançada del barri i que, per seguretat, s’hagin de quedar a casa.

Aquesta obra, sovint considerada com l’opera bufa per excel·lència, narra el rebuscat pla d’una criada anomenada Serpina, per aconseguir l’amor del seu senyor, Uberto, que no té sentiments cap a ella. L’òpera, com en moltes ocasions, comptarà amb l’acompanyament instrumental de l’Orquestra Barcelona Concertante, formada per vuit músics.

La següent proposta serà el mes de març, amb la innovadora La ópera de cuatro notas, de Tom Johnson, en una traducció i adaptació de Paco Mir, un dels tres del Tricicle. Aquesta nova producció immergirà l’espectador en les entranyes d’un assaig en que s’aniran desplegant les complicades relacions entre els egos dels cantants. Tot això, amb un obligat minimalisme musical expressiu i satíric que mostrarà les grans possibilitats d’aquestes quatre notes.

El punt i final a aquesta inusual temporada el posarà el mes de maig la belcantista L’occasione fa il ladro de Rossini. Anna Ponces s’encarregarà de la direcció escènica per explicar l’obra “des d’una perspectiva contemporània”, en paraules de la creadora. La producció de l’òpera es traslladarà el mes de juny al Teatre Romea en marc del Barcelona Rossini Opera Festival.

A part de Pachón i Sáenz, la soprano barcelonina Sara Bañeras, el baix Pau Armengol i el baríton Jan Antem són alguns dels cantants que participaran a la resta d’obres. Com porta fent els darrers set anys, l’equip d’Amics de Òpera de Sarrià i l’Òpera de Cambra de Barcelona, encapçalat musicalment per Nese i amb direcció artística de Raúl Giménez, col·labora amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i l’Escola Elisava, per oferir unes escenografies úniques i suggerents.

Les entrades i abonaments es poden adquirir per la web del Teatre de Sarrià.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació