“La Bohème a la fresca”

Divendres, a les deu de la nit, 'La bohème' de Puccini mobilitzarà poblacions de tot el país en el marc del projecte “Liceu al Territori”

Francesc Ginabreda

Francesc Ginabreda

Periodista i corrector

Aquest divendres 8 de juliol, a les deu de la nit, La bohème de Puccini mobilitzarà poblacions de tot el país en el marc del projecte “Liceu al Territori”. L’òpera es retransmetrà en directe per Televisió de Catalunya amb una clara vocació de posar-la a l’abast de tothom, més enllà de Barcelona, i de fer que el Gran Teatre i la música clàssica es vagin apropant mica a mica a més públics al llarg de tot el territori… i també de Menorca, amb un emplaçament a la població d’Alaior.

Representants dels municipis que participen al "Liceu a la fresca" / Ester Roig

Durant la presentació de la segona edició d’aquesta iniciativa, el director general del Liceu, Roger Guasch, ha explicat aquest dilluns que “el Liceu a la fresca ha de ser el catalitzador del Liceu al Territori”, perquè “el Liceu és de tot Catalunya”. Per això, des del Gran Teatre treballen perquè els ciutadans tinguin més accés al món operístic i, al mateix temps, per trencar les concepcions relacionades amb un determinat elitisme a l’entorn del teatre. Guasch va fer una invitació formal a tothom: “Construïm el Liceu de tots”.

Tant el director com el conseller de Cultura, Santi Vila, van agrair de manera especial la col·laboració de la CCMA per la difusió a gran escala del projecte, i també als patrocinadors, ja que el mecenatge (un 14% del pressupost del Liceu), en aquesta societat, és un actiu de gran valor en relació amb el turisme vinculat a la cultura.

La bohème, que es retransmetrà en espais públics i a la fresca a través de pantalles gegants instal·lades a totes les poblacions que hi participen, es podrà veure gràcies al treball conjunt entre el Gran Teatre, la CCMA, la productora Jack Fébus i els diversos ajuntaments locals, juntament amb els Amics del Liceu. L’escola ELISAVA també s’ha implicat en aquesta edició amb una instal·lació interactiva (“Clap for opera”) que es podrà veure al Palau Robert.

El “Liceu al Territori”, iniciat l’any passat, és un projecte divulgatiu i sostenible que fa una aposta directa per popularitzar l’òpera i per aconseguir que el nombre de ciutadans que assisteixen al teatre continuï creixent. Per confirmar-ne l’efervescència, el “Liceu a la fresca” (amb un pressupost de 70.000 euros) serà la seva principal carta de presentació.

La bohème

L’òpera escollida és una comèdia lírica en quatre actes que explica “amb el sentimentalisme propi del melodrama italià, la vida, els somnis, les alegries i les decepcions d’uns joves artistes al París del segle XIX”, en paraules de la filòloga Teresa Lloret; una obra en què “la fragilitat de la felicitat és el tema fonamental”. La podeu descobrir o revisitar aquest divendres a la fresca, tant si sou al Liceu com a qualsevol altra banda del territori.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació