Arrenca la tretzena edició del Festival de poesia de Sant Cugat

Aquest cap de setmana començaran les activitats del Festival de poesia de Sant Cugat, que enguany homenatja la veu poètica de Joan Margarit. Diumenge es podrà sentir un recital del poeta (12h), amb una glossa de D. Sam Abrams i, tot seguit, el Teatre-Auditori acollirà un espectacle musical dedicat a Margarit.

Aquest cap de setmana començaran les activitats del Festival de poesia de Sant Cugat, que enguany homenatja la veu poètica de Joan Margarit. Diumenge es podrà sentir un recital del poeta, amb una glossa de D. Sam Abrams i, tot seguit, el Teatre-Auditori de Sant Cugat acollirà un espectacle poètic amb Joan Pera, Jordi Boixaderas i Ferran Frauca, acompanyat amb un quartet de jazz del Taller de Músics, dedicat a l’obra de Margarit amb referències biogràfiques, textos en prosa i una selecció dels seus poemes.

La tretzena edició del Festival de Poesia de Sant Cugat comença aquest diumenge i convertirà la poesia en protagonista durant una setmana, acostant-la als carrers, teatres, llibreries, escoles i centres culturals, a través de passejades literàries, recitals, conferències i taules rodones. Pel festival hi passaran l’actriu Emma Vilarasau, que recitarà poemes dels seus poetes predilectes, i poetes com Francesc Garriga-Barata, Josep Pedrals, Eduard Escoffet o Roser Amills, entre molts d’altres.

El fil conductor del festival, serà la veu poètica de l’arquitecte de les paraules, Joan Margarit. “La poesia de Margarit és una poesia de veritat i autenticitat.  La poesia per ell és una potent eina cognitiva per penetrar la vida moral dels homes i les dones”, va destacar D. Sam Abrams a la conferència inaugural. Una poesia propera que s’adreça a un nosaltres col·lectiu i que ens pregunta o estimula a mirar la vida d’una altra manera.

En aquesta tretzena edició del Festival de Poesia de Sant Cugat, però, també hi haurà altres homenatges, hi haurà recitals i activitats dedicades a Salvador Espriu, Vicent-Andrés Estellés, Gabriel Ferrater o Joan Triadú.

La inauguració del festival tindrà lloc aquest diumenge a dos quarts de dotze del migdia, a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, que acull l’exposició dedicada a Joan Margarit, comissariada per Anna Mael, Míriam Romeu, Dolors Llorens i Carolina Hernàndez. Tot seguit, a les 12 del migdia, el Teatre-Auditori de Sant Cugat acollirà un recital de Joan Margarit, amb glossa a càrrec de D. Sam Abrams.

Joan Pera, Jordi Boixaderas i Ferran Frauca interpretaran La veu d’un saxo en la boira, a un quart d’una de la tarda, en un espectacle dedicat a l’obra de Joan Margarit, dirigit per Carles Canut, acompanyats d’un quartet de jazz del Taller de Músics, amb Roberto Capriotti al baix, Pol Padrós al saxo, Arnau Altimir a la bateria i Anscari Montori a la guitarra.

Podeu consultar la resta d’activitats programades dins del festival, aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació