A qui no li agrada el “verbeneo”?

Rodrigo Cuevas presenta “Trópico de Covadonga”, un espectacle heterogeni d’arrels asturianes

Ona Falcó

Ona Falcó

Periodista. Foto: Helena Guasch

Rodrigo Cuevas és un dels artistes més inclassificables del moment, un artista que trenca fronteres entre la música d’arrel i la música contemporània”, diu Carol Duran, directora artística del Centre Artesà Tradicionàrius. Ell mateix, però, es defineix com un agitador folklòric. I a través d’una posada en escena impregnada d’hedonisme i humor, agitarà el públic del Palau de la Música els dies 19 i 20 de març.

Rodrigo Cuevas, l’agitador folklòric. I Font: rodrigocuevas.sexy

Enguany, el Palau de la Música ha decidit col·laborar amb el Centre Artesà Tradicionàrius, amb l’objectiu d’obrir nous espais i cercar públics diferents. La filosofia d’ambdues institucions encaixava com un trencaclosques, i és per això que van impulsar l’experiment d’una primera i exitosa col·laboració. Barcelona Gipsy Balkan Orchestra va encetar el cicle el dissabte passat, però aquest cap de setmana prendran el relleu Rodrigo Cuevas, un doble concert de Jaume Arnella i Fetus i, finalment, Pep Gimeno.

En la roda de presentació de l’espectacle hi han comparegut Mariona Carulla, directora del Palau de la Música; Mercedes Conde, directora artística de la mateixa institució; Carol Duran en representació de Tradicionàrius i Rodrigo Cuevas, empolainat per tornar a la ciutat que el va formar. El festival presenta la música d’arrel com un ventall ben ampli, on s’inclouen projectes que tenen una relació més estreta amb la tradició i d’altres que es nodreixen de la fusió amb la música contemporània.

L’artista multidisciplinari afirma que “les barreres entre l’alta i la baixa cultura només les veiem nosaltres. No existeixen realment”. Cuevas beu de la cultura popular i el verbeneo, però ho combina amb música electrònica i coreografies de caràcter performatiu. D’aquesta manera, el públic del Palau de la Música gaudirà de Trópico de Covadonga, basat en el seu aclamat àlbum Manual de Cortejo, produït per Raül Refree. L’autor vol demostrar que la música tradicional uneix el món a través d’una línia, un tròpic que passa per Covadonga, ben a prop de la seva Oviedo natal.

Manual de Cortejo és un disc que s’ha produït des de la calma i que marca un recorregut pels ritmes asturians mesclats amb melodies d’altres territoris de la península. Forjades amb un profund sentiment històric, les lletres de Cuevas han aconseguit exhaurir les entrades al Palau de la Música, i els seus acords provaran de seduir els oients des de la primera nota.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació