A l’estiu tot el Born és viu

Els sons tornen al Born a l’estiu un any més. Després que l’any passat el 13è San Miguel Mas i Mas Festival hi aterrés, aquest any hi torna amb el cicle “Sona el món i torna al Born” amb una programació ben carregada.

Griselda Oliver i Alabau

Griselda Oliver i Alabau

Cap de la secció Homo Fabra

Els sons tornen al Born a l’estiu un any més. Després que l’any passat el 13è San Miguel Mas i Mas Festival hi aterrés, aquest any hi torna amb el cicle “Sona el món i torna al Born” amb una programació ben carregada. Maria del Mar Bonet, Myriam Swanson, Joan Margarit i Carles Margarit, Judit Nedderman, La Locomotora negra, Barcelona Big Blues Band, entre altres, actuaran al llarg dels caps de setmana del mes d’agost a la Sala Moragues del centre.

Maria del Mar Bonet | Foto de Juan Miguel Morales

A través del jazz —que amb el temps s’ha fet un lloc a l’escena musical catalana—, de la música cubana i del blues, aquest cicle de concerts permet “retrobar olors, colors i sensacions a la sonoritat”, explica Pere Pons, director artístic del festival. “Ens interessava jugar amb el concepte que el Born és un mercat” pel tipus de concert que s’ofereix, aclareix Pons. Carles Sala, al seu torn, ha volgut destacar també que aquest festival ajuda a omplir un mes que semblava desert i que demostra que “a l’agost al Born també hi ha vida”.

Maria del Mar Bonet inaugurarà el cicle el primer cap de setmana d’agost, els dies 1 i 2. Segons el director artístic del Mas i Mas, la presència de Bonet “justifica tot el cicle”, ja que cada estiu sol actuar a Barcelona: “Ara els estius amb la Maria del Mar Bonet són al Born, abans eren a la plaça del Rei”, ha puntualitzat. Amb un repertori que porta per nom Homenatges, Maria del Mar Bonet ret homenatge a autors “amb qui he cantat o hem compartit vivències importants”, ha afegit la mateixa cantant: Ovidi Montllor, Guillem d’Efak, Joan Manuel Serrat, Mikis Theodorakis o Bruce Springsteen componen un “trencadís de cançons, més enlllà de la Mediterrània”. Per a Maria del Mar Bonet, “tornar a connectar amb el públic de Barcelona i trepitjar altre cop aquest indret on tocarà amb gent que m’estimo tant.”

Myriam Swanson, amb el seu grup, Magnolia, arribarà al centre amb els seus sons jazzístics. Pons l’ha qualificat com “una de les veus més volcàniques de l’escena del país i que sap recuperar l’essència de les cantants dels anys cinquanta i seixanta”. Presentaran el seu nou disc, que es va gravar al Jamboree, That’s a Plenty, amb el qual volen submergir l’espectador en els paisatges de Broadway dels cinquanta.

El diumenge 9 d’agost, Joan Margarit i Carles Margarit, juntament amb la cantant Laura Simó, portaran al Born una proposta poètica i jazzística. L’objectiu, en paraules de Pons, és “gaudir de la poètica i de la música”.

Una altra de les propostes d’aquest agost és la que presenten el tàndem Cece Giannotti i Francesc Chaparro amb Après Minuit. En aquesta ocasió, presentaran el disc Déjà Voodoo, un àlbum amb el qual els dos músics transiten “per vessants musicals ben definits: des del rock al reggae, passant pel grove d’arrel i les aproximacions cinematogràfiques”. Segons Pons, es tracta d’una “proposta que uneix dos mons”.

Judit Neddermann

Judit Neddermann, Barcelona Big Blues Band i La Locomotora Negra ens aproparan des de les seves diferents perspectives a la música jazz. Neddermann presentar el seu nou disc, Tot el que he vist, el seu àlbum més personal, mentre que Barcelona Big Blues Band, una de les “veus més potents de Barcelona”, segons Pons, arribarà al Born amb Knock-out Greg com a convidat especial. Tampoc no hi faltarà La Locomotora Negra, un dels grups de jazz de referència de la ciutat, amb més de 40 anys de trajectòria. “La música jazz va néixer per ballar i per gaudir”, afegeix Pons. Telva Rojas, amb el grup de jazz Tomate, Trio y Cebolla, i Pedro Javier González i Horacio Fumero també estaran entre la programació i aportaran un toc cubà i flamenc a una vetllada profundament jazzística.

El Born d’estiu

A banda d’aquests concerts, el Born Centre Cultural ha programat diverses activitats culturals, com una visita nocturna al jaciment arqueològic i a l’exposició permanent i una visita a les tavernes i hostals de la Barcelona del 1700. Totes les activitats les trobareu a la seva pàgina web.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació