15 gestors menors de 40

Hi ha qui diu que els gestors culturals de més del 50 anys s’haurien de jubilar per deixar pas a una generació més jove, amb diferent mirada i diferents formes de fer les coses. Us presentem quinze professionals menors de 40 anys que probablement definiran el mapa cultural del nostre país en el futur.

Per circumstàncies de la feina, participo sovint en taules, comissions, plans i altres llocs de debat i intercanvi. Fa un temps, en una d’aquestes comissions prou multitudinària convocada per treballar projectes amb un horitzó de 20 anys, va sorgir una reflexió que em va semblar interessant: la majoria de gent que formàvem part d’aquella comissió, que estàvem dissenyant futur, no estaríem operatius quan aquest futur arribés. En resum, la gestió cultural es fa gran però som els mateixos ocupant els llocs, assessorant, prenent les decisions.

Fa anys José Guirao afirmava al CCCB que els gestors culturals de més del 50 anys s’haurien de jubilar per deixar pas a una generació més jove, amb diferent mirada i diferents formes de fer les coses.

De tot plegat va sortir la iniciativa de fer una llista de gestors culturals interessants de menys de 40 anys. Vaig rebre propostes de gent que coneixia i sabia com treballaven i d’altres que no. Propostes de gent recomanant altra gent i el típic moment “yoyó” tan comú. Reprenc aquesta llista d’una manera més personal amb gent que conec i que penso que podrien aportar en un debat cultural, que no només són gent bona treballant sinó que a més a més tenen discurs i criteri. I és clar, menors de 40 anys.

La llista aplega 15 professionals. Segur que podria ser més llarga. Segur que ho serà.

Cristina Salvador Branera @csalvadorb

Directora d’APortada, agència de comunicació estratègica i gestió cultural. Promotora de projectes d’internacionalització de les arts escèniques catalanes per a Ciatre o de relació entre cultura i empresa com Culthuting, entre molts altres.

http://comunicaciocultural.com

Pep Salazar @pepsalazar

Coordinador acadèmic del Postgrau en Gestió d’Espectacles de la UB i Director Executiu del OFFF Festival, festival de cultura postdigital.

Nèlida Falcó

Actualment és la gerent de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya, tot i que abans havia estat directora de la Fundació Signes de promoció del disseny.

Marta Ardiaca @mardiaca

La Marta fa temps que dirigeix el projecte de La Capsa al Prat de Llobregat. És un espai de creació en música que s’està reestructurant. Mentrestant, fan feina sense equipament però sap molt bé com motivar i posar en marxa una població com el Prat amb projectes culturals.

http://temptatives.wordpress.com/

Tino Carreño @tinocarreno
El Tino és professor de la Universitat de Barcelona al Programa de Gestió Cultural. Coneix generacions de nous gestors (i alguns de tota la vida) i aconsegueix lligar la part de formació amb una realitat de la gestió de la cultura per tal que aquests alumnes siguin més a prop de la realitat.

Cèsar Compte @cesarteatre

Format en comunicació, va ser gerent del CAER de Reus i del Festival Trapezi. Coneix bé els sectors teatrals, i els pros i contres d’organitzar una fira/festival en un municipi mitjà. Sense por per canviar de sector i aplicar tota la seva experiència, actualment és el gerent de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.

Lau Delgado @LauDelgado_com
Amb experiència en temes de televisió i audiovisual en general, guionista, director i productor (TVC, TVE, ETB i XAL). Director del Centre d’Investigació i Distribució Audiovisual de Granollers (CIDAG) i del Departament de Desenvolupament de la XAL – Xarxa d’Audiovisual Local de Catalunya www.linkedin.com/pub/lau-delgado-vilanova/3b/5/324

www.laudelgado.com

Ferran López @ferran_lopez
És l’administrador de Produccions Contrabaix, des d’on ha treballat tant de mànager de grups de jazz com programant cicles a l’Ateneu Santfeliuenc. Ara comença un projecte en màrqueting cultural.

www.produccionscontrabaix.com

Andreu Garrido @andreugp

Ha treballat amb Bissap en diversos projectes com l’organització de Mercartes, el mercat bianual a nivell espanyol de les arts escèniques de l’estat. És cofundador de la Plataforma de gestió creativa per a l’acció cultural Umesdos

www.umesdos.com

Oriol Martí Sambola @oriol_piulant
Politòleg. Gerent de FiraTàrrega, ha treballat també en temes de videocreació i música i en l’organització d’esdeveniments de cultura alternativa.

Jordi Novell @jordinovell
Economista i músic, és gerent del Grup Enderrock i té grans coneixements tant en el tema organitzatiu com musical.

Valentí Oviedo @valentioviedo
Economista, va passar del màrqueting a empreses químiques a fer de gerent del Teatre Kursaal de Manresa. Interessants i impressionants resultats de l’aplicació de tècniques relacionades amb gestió de producte a la captació de públics i l’organització de l’equipament

Jordi Puy @jordistwitt
Advocat, va ser durant 4 anys el director de Catalan! Arts a Londres. Ara és consultor i coordinador de networking events a Sonar i MMVV, entre d’altres.

Jordi Sellas Farrés @jordisellas

Especialista en comunicació i cultura digital. Responsable del programa Generació Digital sobre videojocs i altres novetats “culturalment disperses” a Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya. Va ser el primer director del Club Tr3sc.

www.jordisellas.cat

Cristina Riera @cristinariera

Consultora en gestió cultural. Coordinadora l’Alternativa -Festival de Cinema Independent. Ha treballat en projectes relacionats amb equipaments culturals com Can Xalant

http://delirandounpoco.wordpress.com/

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació