Un Món Llibre per a un món millor

Món Llibre, el festival literari per a nenes i nens, se celebrarà els dies 6 i 7 d’abril

“Llegim per divertir-nos, per viatjar a mons fantàstics, per conèixer personatges extraordinaris o per somiar sense tancar els ulls”. Així comença la presentació de Món Llibre, el festival literari per a nenes i nens que se celebra els dies 6 i 7 d’abril a les places dels Àngels i de Joan Corominas. Qui millor que els nens, aquells que encara creuen en la màgia i gaudeixen dels detalls més petits, per deixar-se endur per tot un repertori d’obres i espectacles durant un cap de setmana?

Món Llibre ofereix nombroses activitats relacionades amb la lectura i els llibres: des d’un ampli repertori de noves tendències, a lectures innovadores passant també per espectacles, performances i representacions de nombroses obres adaptades a un públic infantil. Així, tal com defensa la mateixa organització, el festival “transforma el cor del Raval en un espai per a la lectura i la diversió, d’una manera lúdica i original”.

Quan som encara nens i nenes comencem a desenvolupar la passió per la lectura de la que podem gaudir a mesura que passen els anys, i que també ens facilita un creixement en tots els sentits. És per això que aquest festival mostra un compromís amb “el foment de la lectura com a eina de desenvolupament de la intel·ligència verbal, emocional i racional de les persones”.

La fantasia i la imaginació s’uneixen a la tecnologia i els llenguatges més creatius i innovadors per aconseguir una proposta atractiva i contemporània. D’aquesta manera el programa presenta espectacles que no s’havien concebut abans i que doten moltes obres d’un atractiu afegit per a nens encara reticents al món dels llibres i la lectura. Trobem, per exemple, Alícia i les ciutats invisibles, una versió de gran potència visual i totalment lliure del clàssic de Lewis Carroll. També hi trobem El secret de la Nanna, gràcies al qual els nens i nenes entraran de cap a viure un conte “des de dins”. O Pinocchio, on Roseland Musical recupera l’antic ninot de fusta en un espectacle de dansa, emocions i efectes visuals i sonors.

L’univers literari sembla massa ample per poder encabir-lo en tan sols dos dies, però aquest festival se situa com un aparador de llibres i un punt de partida a molts altres esdeveniments. Actualment són nombroses les iniciatives que volen apropar als més petits a la lectura: l’editorial Nanit, col·leccions com Kalafat o Mini Clàssics o el FLIC en són alguns exemples. Així, Món Llibre aconsegueix col·laborar en una tasca general de foment de la lectura infantil, consolidant-se ja amb la seva 15a edició. El projecte compta amb la col·laboració del MACBA, el CCCB, el Gremi de Llibreters de Catalunya i les Biblioteques de Barcelona.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació