Tots els camins duen a Roma

L'ICUB organitza la segona edició de Barcelona Novel·la Històrica. Enguany es commemora el bimil·lenari de la mort de l’emperador August, fundador de Bàrcino. La setmana del 17 al 22 de novembre, al Born CC, es presenta plena d’activitats relacionades amb el món romà i Barcelona.

Tatiana Pagà

Tatiana Pagà

Graduada en llengües aplicades. Postgrau en Ideació i Narrativa Audiovisual. Actualment treballo a Núvol, digital de cultura, secció Pantalles.

L’Institut de Cultura organitza la segona edició de Barcelona Novel·la Històrica. Una setmana que enguany commemora el bimil·lenari de la mort de l’emperador August, fundador de Bàrcino. La setmana del 17 al 22 de novembre, al Born CC, es presenta plena d’activitats relacionades amb el món romà i Barcelona. A més a més, també es rememorarà el centenari de l’inici de la Primera Guerra Mundial i el quarantè aniversari de la Revolució dels Clavells.

Captura de pantalla de l'aplicació Bàrcino 3D

La segona edició de Barcelona Novel·la Històrica està comissariada per Enric Calpena, periodista i escriptor. Durant la setmana del 17 al 22 de novembre, la Sala Moragues del Born CC acollirà diverses activitats al voltant de la novel·la històrica, cosa que convertirà l’esdeveniment en el lloc de trobada perfecte entre autors i lectors d’aquest gènere. Barcelona Novel·la Històrica serà un bon pretext per a provar la nova aplicació Bàrcino 3D que permet experimentar virtualment la ciutat de Barcelona del segle III dC i de la qual us parlàvem recentment a Núvol.

El conjunt d’activitats que arrodoniran aquesta segona edició són bastant diverses: debats literaris en què els autors i experts convidats debatran sobre qüestions com poden ser el rigor documental i historiogràfic o la manera d’abordar el procés de l’escriptura, trobades amb autors, clubs de lectura a les biblioteques de la ciutat, itineraris per la Barcelona romana i de la Primera Guerra Mundial —per tal d’ubicar-se en un passat que sovint s’ha rememorat al cinema o a les novel·les—, tallers de lectura i escriptura —en què es parlarà de llibres que han donat peu a un gènere cinematogràfic anomenat pèplum, i en què també s’abordaran temes com el tractament del sexe a les novel·les sobre la Roma imperial. Un conjunt d’activitats bastant variat que gira entorn de les tres grans commemoracions que són la columna vertebral de l’esdeveniment: el bimil·lenari de la mort de l’emperador August —que va fundar Bàrcino—, el centenari de l’inici de la Primera Guerra Mundial i el quarantè aniversari de la Revolució dels Clavells.

Aquest any se celebrarà la segona edició del Premi Internacional de Novel·la Històrica Bàrcino, que atorga l’Ajuntament de Barcelona a un autor pel conjunt de la seva obra. L’entrega es farà el 20 de novembre i aquest any es lliurarà el premi a l’escriptor valencià Santiago Posteguillo, autor d’una trilogia ambientada en la Roma d’Escipió i Trajà.

Podeu trobar tota la informació i el programa d’activitats aquí: http://novel.lahistorica.bcn.cat

Pots descarregar-te el programa en format PDF aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació