Torna la cultura transformadora del Premi Lluís Carulla

El Premi Lluís Carulla, dotat amb 100.000 euros, arriba a la seva quarta edició amb la voluntat d’estimular i concedir la viabilitat de projectes culturals transformadors

El Premi Lluís Carulla arriba a la seva quarta edició amb la voluntat d’estimular i concedir la viabilitat de projectes culturals que transformin i millorin la societat catalana. Aquest guardó biennal, dotat amb 100.000 euros, convida als creadors locals a dissenyar i presentar iniciatives culturals que apostin per la cultura viva i donin respostes als reptes de present i futur. Ho podran fer del 9 de desembre de 2019 al 2 de febrer de 2020. Els guardonats es faran públics a mitjans de novembre de l’any vinent.

Assistents a les jornades #mutare educació de la Fundació Carulla

L’objectiu d’aquesta quarta edició és posar en pràctica el coneixement que, des de la Fundació Carulla -entitat organitzadora- s’ha anat sargint amb Mūtāre, un espai de reflexió i cocreació entre els sectors cultural i social. Mūtāre facilita recursos per dur a terme projectes culturals transformadors. Per a la Fundació Carulla, un projecte cultural transformador és aquell que comprèn processos per generar impactes positius a persones i comunitats i el treball en xarxa i la sostenibilitat en són aspectes claus. Per tant, una idea és socialment transformadora quan un o diversos agents culturals desenvolupen un procés de treball per primera vegada i parteixen d’una hipòtesi formulada en base a un repte social. Per saber-ne més podeu llegir el decàleg Mūtāre.

El premi distingeix dues modalitats: per una banda, el premi a “Millor projecte” dotat amb un total de 70.000 euros, 60.000 euros pel projecte i 10.000 euros en acompanyament durant dos anys; per altra banda, el premi a “Millor idea” rebrà 10.000 euros per a la incubació i prototipat i 5.000 euros en acompanyament també durant un any. A més a més, les dues idees finalistes no guanyadores i els quatre projectes podran accedir a un fons de beques d’un total de 15.000 euros juntament amb un seguiment cultural i empresarial.

Al Premi Lluís Carulla 2020 hi poden optar particulars, organitzacions i entitats sense ànim de lucre. Ara bé, els projectes presentats han de trobar-se en una fase inicial i han de guardar una voluntat manifestament transformadora de naturalesa cultural però també artística. Parlem de propostes inèdites referides a la música, la literatura, les arts plàstiques i audiovisuals (…) però també multidisciplinàries. Temàtiques com l’educació, la tecnologia o les ciències, entre d’altres, poden ser el marc dels treballs presentats.

Tanmateix, la Fundació Carulla ofereix presentacions territorials a Barcelona, Tàrrega (dilluns, 25 de novembre a la Biblioteca Comarcal), Girona (dilluns, 2 de desembre a la Casa Cultura), Reus (Dimecres, 4 de desembre al Centre de Lectura) i Manresa (dilluns, 9 de desembre a la Biblioteca Central) on es presentarà el premi i s’obrirà un debat obert a consultes. Assessorament personal i grupal, formacions i un seguiment dels mentors empresarials Netmentora i Autoocupació i mentors culturals són d’altres recursos que la Fundació també posa a disposició dels interessats/ades. El col·lectiu considera que d’aquesta manera es contribueix a la creació de l’ecosistema Premi Lluís Carulla, una eina d’enriquiment al llarg del procés de selecció per als projectes i les idees presentades.

Una de les sessions de Mutare, celebrades a l’Antiga Fàbrica Damm

Les presentacions territorials tindran lloc a Barcelona, Tàrrega, Reus, Girona i Manresa. Us detallem llocs i hores d’aquestes trobades:

Barcelona: Dilluns 11/11/19 a les 19h i el Dimecres 13/11/19 a les 9:30h i també a les 13h al Convent Sant Agustí. Tàrrega: Dilluns 25/11/19 a les 19h a la Biblioteca Comarcal. Girona: Dilluns 02/12/19 a les 19h a la Casa Cultura. Reus: Dimecres 04/12/19 a les 18h al Centre de Lectura. Manresa: Dilluns 09/12/19 a les 19h a la Biblioteca Central.

Podeu consultar les bases completes del premi en aquest enllaç.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació