T’estimo, però no et suporto

'Tu i jo, germans', un conte sobre la convivència

Combel publica Tu i jo germans, la segona part de Tu i jo, la història més bonica del món, d’Elisenda Roca i il·lustrat per Guridi. En aquesta breu història es descriuen els primers conflictes que van tenint dos germans i com es va consolidant la seva relació; tot acompanyat per il·lustracions que, també mitjançant els seus colors, ajuden els petits lectors a seguir millor la història, entenent els canvis d’ànim dels protagonistes.

La narració és en vers, cosa que la fa més amena, i s’acomapnya de dibuixos preciosos. Com diu la mateixa autora, ja des de la portada es pot entendre de que anirà el conte: “T’estimo, però no et suporto”. Durant tot el conte hi ha una contraposició d’emocions i situacions que descriuen perfectament les primeres relacions entre germans i també la forma tan intensa d’experimentar les emocions que tenen els nens.

És interessant que el lector pugui veure el punt de vista d’ambdós protagonistes, als que l’autora decideix deixar anònims. D’aquesta manera qualsevol petit lector pot sentir-s’hi identificat.

Tu i jo, germans és un conte que darrere de les gracioses il·lustracions i la simplicitat de la narració amaga un gran treball per part dels dos artistes. Hi ha una voluntat d’empatitzar amb els nens i representar les seves preocupacions i experiències, tot des de la seva perspectiva.

Vet aquí una obra que no intenta transmetre cap missatge, simplement es limita a explicar unes anècdotes. Podem veure com l’autora amb aquesta obra deixa de banda el seu “jo” adult i es deixa portar per la seva banda més infantil, creant així un conte que reflecteix perfectament els estats d’ànim dels més petits.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació