Sorprenent la rutina

'L’hivern del Sr.Jeroni' (Animallibres), d'Eulàlia Canal és el guanyador del Premi Llibreter en la Categoria d'Infantil i Juvenil en català

Laia Sala

Laia Sala

Periodisme cultural

La rutina i la solitud marquen la rutina del senyor Jeroni, que des de la mort de la seva dona viu només amb un robot que li fa la feina. Tot canvia quan un dia la seva veïna pateix un accident i, de sobte, s’hi troba més involucrat del que voldria. L’hivern del Sr. Jeroni (Animallibres), escrit per Eulàlia Canal i il·lustrat per Jordi Vila Delclòs, explica un relat sobre com la vida et sorprèn quan menys t’ho esperes. 

Il·lustració de ‘L’hivern del sr. Jeroni’

L’hivern del Sr. Jeroni ens presenta un protagonista gran i vidu de la Francesca, que viu una vida quotidiana allunyada dels fills. L’única companyia que li queda és en Vladimir, un robot que el vigila i li recorda el que ha de fer, i les visites esporàdiques del seu nét Boi. Això no obstant, quan la seva veïna pateix un accident ell es troba enmig del problema i de sobte es veurà implicat en la vida d’una desconeguda. És aquí on en Jeroni se sentirà responsable i començarà a indagar en la vida de la Violeta. Què farà quan descobreixi el seu gos davant la porta? I els cartells de venda de la casa de la veïna quan ella encara no hi és? Amb la complicitat de la Francesca, amb la qual hi parla a través de les fotografies, en Jeroni descobrirà que la vida encara li porta sorpreses i motius pels quals val la pena continuar vivint.

La narració segueix la vida del Jeroni, però s’intercala amb petits pensaments del seu nét Boi, que deixen palesa una relació molt especial, ja que el net veu en l’avi una figura de referència. Eulàlia Canal ens planteja la solitud de la gent gran i com a vegades és fàcil abandonar-los encara que no ens n’adonem. En Jeroni viurà l’aventura pràcticament sol, però trobarà la companyia on menys s’ho espera. En les il·lustracions de Jordi Vila Delclòs veiem les diferents situacions que es veurà embolicat i els diferents personatges que  va descobrint. Una història entranyable que ens recorda la importància de viure la vida i lluitar per les coses que ens importen encara que de vegades sembli que res ens pot sorprendre.

Il·lustració de ‘L’hivern del sr. Jeroni’

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació