Som Cultura gironina

El Patronat de Turisme Costa Brava i la Diputació de Girona impulsen un festival inèdit d’experiències culturals

Francesc Ginabreda

Francesc Ginabreda

Periodista i corrector

Després de les Fires de Sant Narcís, que estan a punt de començar, les comarques de Girona es preparen per un novembre intens, i no només pels espectacles de Temporada Alta. Aquest any, el Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Diputació de Girona han decidit impulsar un festival inèdit d’experiències culturals amb més de 70 activitats durant 30 dies. Diversitat i qualitat, gastronomia i natura: turisme i cultura de Puigcerdà a Blanes i de Figueres a Sant Hilari Sacalm.

Som Cultura

Som Cultura és la primera campanya de divulgació i promoció turística que té per objectiu apropar l’oferta cultural, patrimonial i d’espectacles de la demarcació de Girona. No només de la Costa Brava i el seu entorn, sinó de tota la província. Els impulsors d’aquest festival fan una aposta pel públic de proximitat, tant gironí com de la resta de Catalunya, i naturalment pel turisme estranger, però amb un eix vehicular meridià: estimular el seu interès cultural i el seu consum per donar a conèixer nous productes a través de noves fórmules i llenguatges que reivindiquen el patrimoni monumental i històric de les manifestacions tradicionals i artístiques de la cultura en viu.

El projecte es va presentar al Palau Moja de Barcelona amb la presència del president de la Diputació de Girona, Pere Vila; la professora de la Facultat de Turisme de la UdG, Dolors Vidal; el director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos; i la tècnica responsable del Club de Cultura i Identitat, Laura Moreno. Tots van destacar la importància d’entendre la cultura com l’eix central de la promoció turística. Segons Dolors Vidal, a més, “tenim la necessitat d’exportar, igualment, un sistema propi de promoció cultural associat al prestigi” que confirmi la qualitat i la genuïnitat de les propostes de Som Cultura.

Les més de 70 activitats programades compten amb el suport d’una quarantena d’entitats i empreses associades al Club de Cultura i Identitat, que posaran en valor la riquesa de la cultura als diversos municipis gironins on s’han organitzat, els seus equipaments i espais. Som Cultura també ha permès dinamitzar l’activitat del territori i dels gestors culturals i els agents turístics, treballant per estructurar i potenciar la promoció del producte cultural com a producte estratègic inclòs dins la marca turística Costa Brava i Pirineu de Girona. Així mateix, el club afavoreix l’associacionisme entre entitats del sector turístic i centres culturals, organismes públics i festivals.

Som Cultura

Varietat d’activitats escampades per tot el territori

Hi ha propostes per triar i remenar, entre les quals sobresurten –per citar les més significatives– una trobada d’instagramers als escenàris de Game of Thrones al barri vell de Girona, el descobriment del pas d’Ava Gardner per Tossa de Mar a través del film Pandora i l’holandès errant, els camins de l’exili i la memòria de Camprodon a Prats de Molló, el surrealisme de Salvador Dalí a Figueres i a Púbol, un castell humà als peus de la Catedral de Girona, un taller de navegació i pesca a Palamós, una visita guiada per l’Empordà Medieval a Sant Miquel de Fluvià, una excursió per la via romana de Capsacosta a la Vall de Bianya, un bany a la vila termal de Caldes de Malavella, un passeig per la Palafrugell de Josep Pla, un recorregut pels espais emblemàtics d’Olot o, el festival Càntut de Cassà de la Selva o una visita guiada pel call jueu de Girona. A banda dels espectacles de Temporada Alta, naturalment.

Aquesta tardor teniu moltes excuses per recórrer les comarques de Girona i fer turisme tot consumint cultura. Trobareu tots els detalls sobre les activitats de Som Cultura en aquest enllaç.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació