Montse Barderi guanya el Prudenci Bertrana amb ‘La memòria de l’aigua’

Aquest matí hem conegut els guanyadors dels Premis Literaris de Girona, convocats per la Fundació Prudenci Bertrana.

Aquest matí hem conegut els guanyadors dels Premis Literaris de Girona, convocats per la Fundació Prudenci Bertrana. Montse Barderi s’ha endut el Premi Prudenci Bertrana de Novel·la amb La memòria de l’aigua, Ramon Cardona ha guanyat el Miquel de Palol de Poesia amb el recull Tocat i enfonsat, el vencedor del Carles Rahola d’Assaig ha estat Ferran Sáez Mateu, que va presentar La vida aèria, i Lluís Prats ha vist reconeguda la novel·la Kambirí di Lampedusa amb el Ramon Muntaner de Literatura Juvenil. Tots els llibres guardonats seran editats per segells del Grup 62. Arribaran a les llibreries el 18 de setembre.

El 52è Premi Prudenci Bertrana de Novel·la –dotat amb 30.000 euros– ha anat a parar a mans de Montse Barderi. El jurat del premi, al qual s’han presentat cinquanta-una obres, l’han constituït Xavier Cortadellas, Gemma Lienas, Care Santos, Albert Villaró i Glòria Gasch. Barderi va presentar la novel·la guardona sota el títol Amniòtic i el pseudònim Lina Humbert. La memòria de l’aigua és una novel·la sobre el destí de tres generacions de dones que reivindiquen el seu lloc al món. L’autora és col·laboradora de Núvol. Podeu llegir els articles publicats en aquest enllaç. Barderi, a més, és comissària de l’Any Pàmies. L’última obra que ha publicat és Dones úniques (Columna), un recull de retrats de dones catalanes.

Tocat i enfonsat és el recull amb què Ramon Cardona s’ha endut el 42è Premi Miquel de Palol de poesia, dotat amb 2.400 euros. La convocatòria ha sumat vuitanta-sis poemaris. El jurat, integrat per Lluís Calvo, Teresa Costa-Gramunt, Rosa Font, Pere Gimferrer i Víctor Obiols, ha proclamat guanyadora una obra que reuneix referències culturalistes com ara la pintura europea i el món grec, amb esments també a la natura salvatge.

Ferran Sáez Mateu ha guanyat el 40è Premi Carles Rahola d’Assaig amb La vida aèria, un estudi en forma de dietari impregnat de la mirada del filòsof. El jurat, format per Francesc-Marc Àlvaro, Ignasi Aragay, Mita Casacuberta, Joaquim Nadal i Josep Lluch, ha valorat nou originals. El premi està dotat amb 6.000 euros.

I finalment, el 34è Premi Ramon Muntaner de Literatura Juvenil, que ha recaigut en la novel·la Kambirí di Lampedusa, de Lluís Prats. L’obra narra la història d’una nena acabada de néixer que és rescatada d’una pastera a l’illa italiana de Lampedusa. Un metge decidirà adoptar-la i tot el poble l’ajudarà en el deure de criar-la. El jurat, integrat per David Cirici, Cristina Feliu, Núria Martí, Francesc Miralles i Patrizia Campana, ha premiat per unanimitat la proposta de Prats, que ha competit amb dinou obres més. El Ramon Muntaner està dotat amb 6.000 euros.  A Núvol podeu llegir la ressenya d’Ana Pomares de sobre una de les últimes obres de Prats, Hachiko, el gos que esperava (La Galera).

La Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana tindrà lloc el 17 de setembre a l’Auditori de Girona, i aquella mateixa jornada s’atorgaran també el Premi Cerverí a la Millor Lletra de Cançó i el Premi Lletra per a projectes digitals de literatura catalana.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació