Llibres infantils i juvenils per aquest Sant Jordi

Hem fet un recull de de llibres infantils i juvenils que s'han publicat recentment per regalar als més menuts.

Núvol hem fet un recull de  de llibres infantils i juvenils que s’han publicat recentment per regalar als més menuts aprofitant l’arribada de Sant Jordi.

Contes infantils

Sota les onades

Autora: Meritxell Martí
Il·lustrador: Xavier Salomó
Editorial: Flamboyant

“Una platja, dos nens, un viatge”. Una història dolça i innocent que vol trencar amb les primeres impressions i anar més enllà del que som aparentment. En Marc ens portarà a una aventura on, amb poques paraules però il·lustracions fascinants, serem testimonis de la màgia del mar, de la infància i de les amistats que sorgeixen entre els més petits sense tenir en compte les diferències que els separin.

Hi ha una dragona al teu llibre 

Autor: Tom Fletcher
Il·lustrador: Greg Abbott
Editorial: Brúixola

Un llibre d’il·lustracions que vol presentar una dragoneta als més menuts. En veurem les trapelleries fins i tot abans que surti de l’ou… i els lectors haureu d’ajudar-la a solucionar-les. Un llibre interactiu sobre una dragoneta molt petita que necessita ajuda per aprendre a volar. El millor de tot és que el final del conte és només el principi.

Civilitzacions perdudes 

Autors: Amanda Wood i Mike Jolley
Il·lustrador: Frances Castle
Editorial: Cruïlla

Des de l’edat de pedra fins a l’època dels pirates, aquest llibre ens acompanya en un recorregut interactiu per algunes de les societats de la història antiga. Coses tan comunes ara com els rellotges o els esprais es barregen amb els maies o els faraons com si ja existissin a la seva època. Mitjançant jocs visuals i activitats a cada pàgina, les il·lustracions van acompanyades sempre de dades importants i curiositats sobre èpoques passades.

Història de l’art en 21 gats

Textos: Diana Vowles i Jocelyn Norbury
Il·lustracions: Nia Gould
Editorial Mediterrània

Els amants dels gats (i els que no ho són tant, també!) faran les delícies resseguint de la mà d’aquest animal els moviments pictòrics més importants de la història: renaixment, rococó, impressionisme, dadaisme… fins arribar al grafit i als Young British Artists

Què m’està passant? 

Autor: Marc Parrot
Il·lustradora: Eva Armisén
Editorial: Flamboyant

Aquest llibre és un toc d’atenció a la necessitat de l’educació emocional a les edats més primerenques. La por, l’enyorança, la vergonya, la ràbia o l’amor. Un recull de cançons que intenten explicar emocions i sentiments que molts cops ni els adults aconseguim entendre. Poesia i música que ens farà viatjar per nosaltres mateixos i reconèixer-nos en totes aquelles escenes que tothom a viscut o sentit algun cop.

Els problemes d’en Girafa 
Textos: Jory John
Il·lustracions: Lane Smith
Alba Editorial

Si ets una girafa, tens un coll llarg, molt llarg. I pot ser que decideixis que no t’agrada el teu coll i que et faci sentir malament. Però, que passa quan coneixes la tortuga, que no té coll i que tampoc n’està contenta? Doncs que aprenem a relativitzar i tot resulta més fàcil.

Valenta com tu 

Autor: Natàlia Cerezo
Il·lustracions: Roser Calafell
Editorial: La Galera

Mari Pepa Colomer i Mercè Rodoreda son dos contes de Natàlia Cerezo i Roser Calafell de la col·lecció Valenta com tu. La història de dues dones apassionants explicada en forma de conte i acompanyada d’il·lustracions, infografies i eixos cronològics. Dues valentes que gràcies el seu esforç van aconseguir el seu somni: pilotar avions i ser escriptora. Dues històries en què es fomenta l’aprenentatge, la creativitat i la interacció amb els lectors.

El llobató que volia trobar el camí tot sol

Autora: Rachel Bright
Il·lustrador: Jim Field
Editorial: Baula

El lila, el negre, el blau i el blanc prenen forma de la mà de Jim Field, per explicar la història d’un petit llobató que tenia clar els seus somnis però creia que ho podia aconseguir tot sol. Aquest conte parla d’ajudar, de deixar-se ajudar i de la força de l’amistat. Deixeu-vos portar per unes imatges de fantasia que es guien per un relat més proper a la poesia que a la prosa.

L’aventura de l’heroic cavaller Filibert per vèncer el drac i acabar amb l’avorriment

Autora: Anne-Gaëlle Balpe
Il·lustrador: Guillaume Plantevin
Editorial: Baula

Ens hem plantejat alguna vegada si el drac volia de veritat matar la princesa? O si la por del poble cap a la bèstia només era per la seva aparença? Un llibre que trenca amb els estereotips dels contes tradicionals i obre noves mires cap a les històries d’herois i bèsties. Il·lustracions i relat que ens parlen de la vida i l’amistat, i ens fa replantejar-nos les idees preconcebudes i els nostres talents i vocacions.

Mowgli de la selva 

Adaptació de: Michel Laporte
Il·lustració: Olivier Latyk
Editorial: Baula

Recuperant el clàssic de Rudyard Kipling, les il·lustracions i el disseny amb retalls permetran endinsar-se a la selva i les aventures de Mowgli. Bagheera, Baloo, Kaa i Shere Khan retornen com vells coneguts en una adaptació plena de colors, emocions i diàlegs que permeten entendre què significa la família, l’amor i fer-se gran.

Contes des de la presó 

Autor: Oriol Junqueras
Editorial: ARA Libres

“Estimats Lluc i Joana”. Aquí trobareu tots els contes que Oriol Junqueras ha enviat als fills des de la presó. Trenta-set històries, il·lustrades per una trentena d’artistes, que pretenen donar resposta als màgics interrogants de la infantesa. Una crida a la llibertat, la justícia i el coneixement a partir de petits relats i històries que fascinen i eduquen a la vegada.

Salvem-los 

Autor: Jess French
Il·lustrador: James Gilleard
Editorial: Cruïlla

El nostre món està habitat per éssers fascinants que, segurament, no coneixem. Però l’acció humana està afectant el nostre planeta i totes les espècies de manera inevitable. Aquest àlbum d’il·lustracions es converteix en una enciclopèdia d’alguns d’aquests animals, i aconsegueix transmetre certa preocupació per un fet que, actualment, és innegable: “La contaminació, el canvi climàtic, la caça furtiva, la desforestació, les malalties i el creixement demogràfic tenen un efecte devastador al món natural”.

El gran viatge a la prehistòria de l’Oleguer i l’Albert

Text i il·lustracions: Lomp
Editorial: Baula

“Una tarda, l’Albert Murri i l’Oleguer Càndid, dos famosos exploradors, havien sortit a comprar quan l’Oleguer va fer un descobriment emocionant”. Així comença l’aventura dels dos personatges que ens guiaran per un viatge en el temps. Les il·lustracions dominen una història d’exploració des de l’origen de l’univers per tota la prehistòria. A cada pàgina se’ns hi proposa alguna activitat per entrar de ple en l’aventura.

La Revolta de Santa Jordina

Autor: David Fernández 
Il·lustracions:
Lyona
Editorial: Amsterdam

El poble de Montblanc ha votat no a les ordres del rei tirà. Tot i això, amb els reforços del Drac Mercat, el rei lluitarà pels seus drets de monarca envers la mobilització d’un poble unit. Una lectura, tocada de lila, que narra l’actualitat política vinculada a la llegenda de Sant Jordi.

Nyac-Nyac, el monstre menjallibres 

Text i il·lustració: Emma Yarlett
Editorial: Brúixola

Nyac-Nyac és un monstre que ho devora tot. Però el que més li agrada son els llibres. En aquest àlbum ple de sorpreses i desplegables, el monstre anirà devorant les pàgines de contes fins aconseguir escapar-se del seu propi llibre. Aneu alerta!

Cinc minuts més 

Text i il·lustració: Marta Altés
Editorial: Blackie Little

El temps, quina cosa més curiosa. Cinc minuts poden semblar poc però, en realitat, hi ha temps de fer moltes coses en cinc minuts. El petit protagonista d’aquest conte ens explica que el temps no és ben bé allò que el seu pare pensa. Un conte il·lustrat a pàgina sencera que ens farà reflexionar sobre aquesta cosa canviant que és el temps.

T’avorreixes Minimoni? 

Text i il·lustració: Rocio Bonilla
Editorial: Animallibres

Els diumenges no hi ha res a fer i la Minimoni s’avorreix. Amb grans il·lustracions a pàgina completa visitarem tot tipus de llocs i personatges que intentaran ajudar la protagonista a combatre el seu avorriment.

Contes de riure per anar a dormir

Text: Anna Manso
Il·lustració: Mercè Canals
Editorial: Cruïlla

Què millor per garantir somnis dolços que anar-se’n al llit amb un somriure? Aquest llibre ofereix un recull de contes d’allò més divertits per acabar el dia de la millor manera. Tots acompanyats de grans il·lustracions plenes de color.

La gran enciclopèdia de les àvies 

Text i il·lustració: Éric Veillé
Editorial: Blackie Little

Per què les àvies ens diuen que els parlem més a poc a poc? Cap on van els autocars d’àvies? Per què els agrada tant mimar-nos? La gran enciclopèdia de les àvies conté la resposta a tot allò que volem saber sobre aquests pous de saviesa i tendresa.

En Silvestre i la pedra màgica

Text i il·lustració: William Steig
Editorial: Blackie Little

El dia que Silvestre troba una pedra extraordinària a la vora del riu, la seva vida canviarà per complet. Aquesta nova troballa li concedirà tots els desitjos que demana. Però cal anar amb molt de compte amb les coses que desitgem, perquè la situació es pot capgirar en qualsevol moment. Silvestre aprendrà que, en realitat, allò que més desitja ho té ben a la vora.

Llibres juvenils

Les aventures de Zank i Zoe. El monstre de la muntanya negra 

Text i il·lustració: Mikel Valverde
Editorial: La Galera

Zoe i el seu gosset Zank descobreixen que la fleca de la senyoreta Tea, on van cada dia, ha de tancar perquè el negoci no funciona. Però la Zoe troba la solució: crearà un equip ciclista per poder portar publicitat de la botiga! La ruta passa a prop de la Muntanya Negra, on, diu la llegenda, hi viu un monstre terrible. Uns història trepidant que el lector pot gaudir acompanyada d’elegants il·lustracions en què les bicicletes sempre són protagonistes.

Roseta 

Autora: Ma Lluïsa Amorós Corbella
Il·lustradora: Teresa Llorach Manresa
Fundació Teatre Fortuny

Amb un relat sensible i esperançador, les autores exposen la vida de la Roseta Mauri Segura com un exemple a seguir. Una d’aquestes històries que s’expliquen d’àvies a nétes sobre l’esforç i la vocació. Les pàgines s’acompanyen d’unes il·lustracions on dominen els colors suaus i la tendresa, la seva història inspira ganes de seguir els somnis i d’esforçar-se malgrat que no tot surti com es desitja.

Un món de dones extraordinàries 

Autora: Eva Prada
Editorial: Animallibres

El paper de la dona al llarg de la història sempre ha estat relegat a accions secundàries, però “des de l’inici de les primeres civilitzacions, trobem multitud de restes arqueològiques que dibuixen societats paritàries en les quals les dones van tenir un paper tan rellevant que resulten sorprenents fins i tot per a la nostra cultura actual”. Aquest llibre es converteix en un retrat de totes aquelles dones que han estat amagades en les explicacions d’història, però han format part d’aquesta.

Els forasters del temps: l’aventura dels Vallbona entre dinosaures

Autor: Roberto Santiago
Il·lustrador: Enrique Lorenzo
Editorial: Cruïlla

“Em dic Sebastià Vallbona, tinc onze anys i soc de Badia del Vallés. Ara mateix estic corrent al darrere d’un dinosaure”. Així comença una nova aventura de l’esbojarrada família Vallbona, aquest cop a la prehistòria. Entre dinosaures, carreres, erupcions, xerrades i moltes altres coses, el llibre també ofereix un joc de realitat virtual perquè la història vagi molt més enllà de les paraules i el paper.

Cosins SA: la casa embruixada

Autora: María Menéndez-Ponte
Il·lustradora: Claudia Ranucci
Editorial: Cruïlla

“Recopila pistes, aprèn trucs, construeix els teus propis invents i resol el misteri”: aquest llibre es converteix en una oportunitat per col·laborar amb la millor agència de detectius del món: Cosins SA. Una novel·la interactiva on, juntament amb la Verònica, el Pablo, en Diego, el Javier, la Natalia i el Jazz, podrem anar descobrint plegats tots els misteris que s’amaguen darrere la casa embruixada.

L’Anna i el Pep

Text i il·lustració: Lucie Lomová
Editorial: Penguin Random House

L’Anna i el Pep son dos ratolins veïns a qui els agrada molt jugar a ser detectius. En aquest clàssic del còmic infantil, els petits lectors viuran amb els protagonistes aventures d’allò més diverses i màgiques, on hi preval el bon humor.

Hotel Winterhouse 

Text: Ben Guterson
Il·lustració: Chloe Bristol
Editorial: La Galera

Pàgines plenes de màgia, jocs de paraules i intriga. Hotel Winterhouse narra la història de l’Elizabeth Sommers, que ha de passar l’hivern al sinistre hotel del senyor Falls. Quan hi arriba, descobreix la meravellosa biblioteca que amaga l’hotel i s’adona que no és tan horrible com se l’havia imaginat.

La Maleta 

Autor: Núria Parera
Il·lustracions: María Hergueta
Editorial: Babulinka Books

Parera ens guia al llarg d’un recorregut per la història contemporània. Què guardaríem en una maleta si fugissim d’una guerra? I si tinguéssim por de no tornar-ne mai? Seríem capaços de ficar a la maleta els sentiments i emocions que no volem deixar enrere? Una història tendre i sensible, però directa cap a uns fets dels que no podem escapar, només somiar per no repetir-los.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació