Lletres amb vida virtual

La ILC adapta els programes Lletres a les Aules i Lletres en Viu al format virtual

La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha decidit incorporar la modalitat virtual en els programes Lletres a les Aules, de visites dels autors als centres educatius, i Lletres en Viu, de visites als clubs de lectura de les biblioteques. Això permetrà que els autors que havien de participar presencialment en aquests programes puguin percebre un import igual al de la visita que s’havia programat en un inici.

Rafel Nadal és un dels autors que participa al programa Llestres en Viu. | Foto: ACN / Pere Francesch

D’ençà del tancament de centres educatius i biblioteques, i davant de la impossibilitat immediata de portar a terme de manera presencial les actuacions previstes, la ILC proposa als autors la possibilitat d’incorporar a aquests programes una modalitat virtual que permeti disposar d’una «càpsula de prescripció literària audiovisual», apta per ser proporcionada als centres educatius i a les biblioteques i també per ser difosa a través de les xarxes en el marc de les actuacions que el Departament de Cultura impulsa sota l’etiqueta #laculturaacasa o #joemquedoacasa, més genèric.

Entre març i juny, en el marc d’aquests dos programes, estaven previstes 458 visites a centres educatius i biblioteques. Visites que ara, durant els dies de confinament, seran reemplaçades per aquesta iniciativa virtual de prescripció literària. Tanmateix, s’espera poder dur a termes les visites presencials més endavant, un cop es permeti la reunió de persones.

L’encàrrec de realització d’aquesta càpsula de prescripció audiovisual implica una contractació per un import igual al de la visita que s’havia programat presencialment, sense cap mena d’increment respecte el pressupost contemplat inicialment. D’aquesta manera, la ILC podrà fer efectiu de manera immediata el pagament als escriptors de les visites concertades.

Atesa la cancel·lació massiva d’actes que està patint el sector cultural, la Institució de les Lletres Catalanes treballa per pal·liar els efectes negatius d’aquestes cancel·lacions. És per això que ha començat a substituir aquelles accions que no serà possible desenvolupar presencialment per actuacions que aprofitin l’enorme ventall de possibilitats que ofereixen les xarxes, com ja va fer amb la celebració virtual del Dia Mundial de la Poesia, el passat 21 de març, o bé a complementar de manera provisional, mitjançant actuacions virtuals, aquelles accions que tenen la possibilitat de ser desplegades, en un futur, en modalitat presencial, com és el cas dels programes Lletres a les Aules i Lletres en Viu.

Podeu consultar l’activitat de la ILC en aquest enllaç.

Articles com aquest són possibles gràcies a la vostra ajuda, que permet que Núvol continuï endavant i ofereixi continguts de qualitat. Si voleu contribuir a l’existència del diari digital de cultura en català, podeu subscriure-us aquí i ajudar-nos a superar la inestabilitat que genera l’actual crisi del coronavirus.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació