Leonardo Padura, Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino

El jurat destaca que les obres de l’autor “són novel·les escrites amb els recursos del gènere negre que esdevenen relats existencials, socials i, naturalment, històrics”.

“La millor manera de passejar per la Cuba revolucionària és en companyia del detectiu Mario Conde”. Per aquest motiu, Leonardo Padura ha estat guardonat amb el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino.

El jurat del premi, format pel periodista Òscar López, la novel·lista Care Santos, el periodista cultural Sergi Doria, l’escriptor Enric Calpena i el comissari de Barcelona Novel·la Històrica, Fèlix Riera ha decidit atorgar el premi al novel·lista cubà, en la seva sisena edició. El veredicte destaca que les obres de l’autor “són novel·les escrites amb els recursos del gènere negre que esdevenen relats existencials, socials i, naturalment, històrics”.

La trajectòria literària de Padura és reconeguda principalment per la sèrie de novel·les policíaques que tenen com a protagonista el detectiu Mario Conde (Pasado perfecto, Vientos de cuaresma, Máscaras, Paisaje de otoño, Adiós, Hemingway, La neblina del ayer i La cola de la serpiente). Aquestes novel·les han estat traduïdes a nombrosos idiomes i han guanyat diversos premis. Després de l’adaptació de les quatre primeres novel·les protagonitzades per Mario Conde a l’exitosa sèrie televisiva Vientos de La Habana, aquest 2018 Padura ha publicat la seva darrera novel·la La transparència del tiempo.

El Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino ha estat atorgat anteriorment als escriptors Lindsey Davis, Santiago Posteguillo, Simon Scarrow, Christian Jacq i Arturo Pérez-Reverte. El premi lliurarà el pròxim 8 novembre al Saló de Cent en el marc del festival Barcelona Novel·la Històrica, que se celebra entre el 5 i el 10 de novembre, comissariat per l’escriptor Fèlix Riera i organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona amb la col·laboració d’editorials i llibreries.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació