La Setmana recorda la Guerra Civil

Aquest dijous, 8 de setembre, La Setmana enceta una nova jornada amb la mirada centrada en les novetats de la rentrée.

Aquest dijous, 8 de setembre, La Setmana enceta una nova jornada amb la mirada centrada en les novetats de la rentrée: entre d’altres propostes, podreu fer una Moritz amb l’escriptor Ramon Solsona, que acaba de publicar Allò que va passar a Cardós (Proa), escoltar Serge Alternês, pseudònim de John Alexander Wainman, que presentarà Live souls. Fotos inèdites de la guerra civil (Comanegra). Una altra cita imperdible és amb Shakespeare, de qui Barcino presenta Selecta de sonets i líriques de Shakespeare.

lectura 2| © LaSetmana

80 anys de la Guerra Civil espanyola

A partir del testimoni i de les imatges que va fer Alec Wainman, Serge Alternês, fill d’Alec Wainman, ha publicat l’obra Live souls. Fotos inèdites de la guerra civil, en què s’apleguen 210 fotos inèdites d’Alec Wainman, un oficial de l’intel·ligència de l’exèrcit britànic que va arribar en plena guerra civil com a voluntari mèdic i va ajudar durant aquest període conduint ambulàncies. “L’Alec no feia fotos. Mirava. I, com diuen els àrabs, qui no entén una mirada no entendrà mai una llarga explicació”, diu Plàcid Garcia-Planas, director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, al pròleg de l’obra. Del seu testimoni al front en parlaran el mateix Garcia-Planas i l’autor del llibre, Alternês, amb Joan Sala i Eloi Vila a les 19.30 h a l’escenari 2 de La Setmana.

Els sonets de Shakespeare, cita imprescindible

Els sonets d’amor de Shakespeare també tindran protagonisme aquest dijous a La Setmana, a les 20 h a l’escenari 2. L’actriu Marta Angelat, Carles Duarte, Dídac Pujol i Enric Gallén presentaran Selecta de sonets i líriques de Shakespeare, la primera traducció poètica, feta pel traductor de Magí Morera i Galícia, d’una selecció de Shakespeare en català. Com diu Francesc Ginabreda en aquest article, “es diu que, amb aquests sonets, Shakespeare va obrir el seu cor als lectors. No endebades, el pilar temàtic amorós s’engruna en fragments i versos en què el desig, la luxúria i la passió es manifesten amb tota la seva càrrega emotiva i simbòlica, a vegades de manera colpidora, quasi sempre vibrant”.

Ramon Solsona publica Allò que va passar a Cardós

A les 20 h del vespre a l’escenari 1, tots aquells que tinguin ganes de fer una Moritz la podran compartir amb Ramon Solsona, que presentarà la seva última novel·la, Allò que va passar a Cardós (Proa). Segons Bernat Puigtobella en un article publicat a Núvol, aquesta és una novel·la “cal·lidoscòpica”: “L’altre gran interès i mèrit d’aquesta novel·la és que fa aflorar tot un món que va quedar abandonat i oblidat un cop es van acabar de construir els túnels, les galeries i els embassaments del complex hidroelèctric de les valls més altes del Pallars. Un crim passional és un gran pretext per treure a passejar tota una galera de personatges, com ara estraperlistes, contrabandistes, sergents, enginyers, capellans, miners comunistes, periodistes i altres xafarders… que ens expliquen la història des de la seva perspectiva”.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació