La Revista de Catalunya a l’Horiginal

Avui a les 20:30 se celebra un recital de poemes inèdits a càrrec de Lluís Calvo, Marc Romera i Jaume C. Pons Alorda al Bar Horiginal de Barcelona, en motiu de la presentació de la Revista de Catalunya que enguany celebra 90 anys.

Avui a les 20:30 se celebra un recital de poemes inèdits a càrrec de Lluís Calvo, Marc Romera i Jaume C. Pons Alorda al Bar Horiginal de Barcelona, en motiu de la presentació de la Revista de Catalunya que enguany celebra 90 anys. 

L’any 1924, sota el lideratge de l’historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, va començar una de les aventures intel·lectuals més apassionants de la cultura catalana, una revista que al llarg dels anys ha tingut, entre les seves files, algunes de les ments més brillants. Contra tot tipus de trencaments i problemàtiques durant aquests quasi cent anys de vida (la dictadura de Primo de Rivera, la Guerra Civil, la caiguda de la República, la dictadura franquista…), la Revista de Catalunya sempre s’ha sabut mantenir com un espai de llibertat i de propagació, on autors com Carles Riba, Josep Pla, Vicenç Riera Llorca, Joaquim Molas, Albert Manent o Max Cahner, entre tants d’altres, han aportat els seus esforços.

Des del gener del 2012, la Revista de Catalunya enceta una nova etapa amb un nou director, Josep M. Roig i Rosich, i un nou consell de redacció. La publicació passa d’editar-se mensualment a trimestralment, amb l’afegit de dos números extraordinaris a l’any, que tracten temes monogràfics. Com a curiositat per als amants de l’estètica i de la topografia, cal dir que el disseny de la revista corre a càrrec de Josep Palàcios, un dels escriptors més ocults de la literatura catalana i un personatge obsessionat per la pulcritud estilística.

L’actual director, Josep M. Roig i Rosich, ha sabut crear un equip potent amb el qual poder iniciar noves activitats de cara al futur, un futur que pensen afrontar amb els braços oberts per a tot tipus de propostes en forma d’articles i, fins i tot, poemes. Tal i com ell mateix comenta: “Ens agradaria ser capaços de poder convocar els bons escriptors, historiadors, artistes, economistes, cinèfils, fotògrafs, etc. del país, que els tenim, i de fora per tal que aportin les seves reflexions a aquesta revista, que la sentin com a pròpia i que entenguin que és una aposta a favor de la vigorització de la cultura catalana a la qual potser no li falta vitalitat però sí penetració, estímul i fe en ella mateixa.”

Per aquest motiu, per obrir-se al públic, aquest dimecres 22 d’octubre, a les 20:30, al bar Horiginal de Barcelona, es durà a terme un recital de poemes de Lluís Calvo, Marc Romera i Jaume C. Pons Alorda, després d’una intervenció de Maria Dasca, Doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i integrant de l’actual consell de redacció. L’acte servirà per a que tot aquell qui vulgui es pugui acostar a un dels monuments escrits més importants del pensament català en una nova etapa en què les seves portes estan més obertes que mai.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació