La Fira del Llibre de València denuncia una difamació de l’ABC

El diari ABC publicava el 23 d’abril un article en què afirmava que la Fira del Llibre de València destinava ajudes públiques a organitzar un acte electoral del Partit Socialista del Partit Valencià. La resposta de la Fira no s'ha fet esperar i ha estat contundent.

El diari ABC publicava el 23 d’abril un article en què afirmava que la Fira del Llibre de València destinava ajudes públiques a organitzar un acte electoral del Partit Socialista del Partit Valencià.  Segons aquest diari, “els organitzadors destinaran part de la subvenció pública que percep el certamen per albergar actes de campanya” del partit, que, en total, sumen més 110.000 euros en diferents conceptes. La resposta de la Fira del Llibre de València no s’ha fet esperar i ha estat contundent.

Fira del Llibre de València | © Garcia Poveda

Segons els organitzadors de la fira, aquestes afirmacions que publicava el diari eren falses i ha considerat necessari rebatre-les. Així mateix, “exigeix una rectificació del periòdic”: “Que l’empresa editora de l’ABC tinga a bé mantenir desinformats els seus lectors, en cap cas justifica que la ciutadania haja de patir la manipulació que destil·len notícies com aquesta”.

L’acte suposadament electoral és una trobada amb els candidats Ximo Puig i Fernando Delgado titulat “El problema valenciano no tiene solución”, i que s’havia presentat als mitjans de comunicació una setmana abans de la inauguració: “Les presentacions literàries, com els debats de tota classe amb rerefons literari, són una tradició en aquesta Fira del Llibre, a més d’un mecanisme d’apropament entre autors i lectors, en un entorn obert a la reflexió i la participació cívica. Fa l’efecte que això preocupa a la línia editorial d’ABC o potser a les fonts que subvencionen, si és el cas, aquest periòdic.”

Així mateix afegeix que, “pel que fa a la presentació Historia de las Españas (editorial Tirant lo Blanc), l’organització de la Fira del Llibre no decideix el programa en funció de les trajectòries personals, polítiques o acadèmiques, dels autors dels llibres que es presenten. Només faltaria!”. I continua: “Si ABC s’haguera pres la molèstia d’assistir a la presentació d’aquest volum, hauria comprovat la solvència dels continguts, tant editorials com dels autors –no només valencians- que acrediten la categoria del llibre. Tot i això, l’organització de la Fira del Llibre va difondre una nota de premsa amb detalls sobre la presentació i els autors, el text de la qual és d’accés lliure al web de la Fira del Llibre.

Des de l’organització de la Fira, exigeixen “una rectificació del diari ABC, no només pel respecte que mereixen els seus desinformats lectors, sinó per evitar que aquesta classe d’errors majúsculs i intencionats acaben posant en evidència altres institucions proclius a deixar-se manipular per continguts com els que s’hi posen de relleu”.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació