Joguines del destí

La Judith va arribar d’hora a l’aeroport de Barcelona. Va treure el llibre que havia demanat en préstec.

La Judith va arribar d’hora a l’aeroport de Barcelona. Va treure el llibre que havia demanat en préstec. A la primera pàgina va trobar la targeta d’un restaurant, Tiramisú, amb una pàgina web anotada a mà al darrere. Es va connectar a internet amb el mòbil. Es tractava de la pàgina web d’un tal Enric Parera, fotògraf. Curiosament, les últimes fotografies estaven fetes a Suïssa, aquells últims dies. Va guardar la targeta i no hi va pensar més.

Des de Ginebra va viatjar a Grindelwald. Allà s’allotjaria en un alberg alpí. A l’estació de Lütschental, mentre el tren estava aturat, va veure per la finestra un home jove que caminava per l’andana. L’estava mirant, fixament. Ella va apartar la vista. Quan el tren va arrencar, l’home continuava allà, mirant-la.

A la zona Wifi de l’alberg va obrir el correu electrònic. Tenia un missatge d’en Ricard. Com en d’altres ocasions des de la ruptura, li demanava que tornés amb ell, li deia que ella era la seva única esperança. “Hauria volgut ser la teva única opció”, va pensar. Va sortir a la terrassa. Necessitava aire. En Ricard estava de vacances amb la seva dona. En Ricard… quan li convenia desapareixia sense dir res, s’estava dies, setmanes, sense contestar les seves trucades ni missatges, sense donar explicacions. Silencis angoixants. Dies després reapareixia amb excuses i ella li donava una altra oportunitat, fins que en va tenir prou. El va deixar i es va tancar a casa. Es deia a si mateixa que no en volia saber res, però contradictòriament buscava els seus missatges cada vegada que obria el correu. Durant mesos va estar enfonsada. Els amics la van convèncer que fes aquell viatge durant les vacances. Tenia ganes de plorar, i no va saber si les primeres gotes que van lliscar per les seves galtes van ser llàgrimes o la pluja que va començar a caure amb força i la va mullar tota abans que reaccionés per refugiar-se sota el porxo. Se sentia algú tocant les meravelloses Gymnopédies de Satie… Va estar-se allà una bona estona, fins que la pluja es va aturar i va aparèixer un cel blau, clar i net. Va respirar fons.

Després de les vacances, va tornar a córrer pel parc. Va trobar un llibre BookCrossing a un banc. S’havia d’entrar a una pàgina web, introduir-hi un codi i anotar on l’havies trobat, per tornar-lo a alliberar una vegada llegit. Es podia saber per quines mans havia passat. Se’l va endur. Entre els que havien llegit aquell exemplar, un nom: Enric Parera. De seguida el va relacionar amb la targeta del restaurant Tiramisú. La coincidència era sorprenent, improbable.

L’endemà va sortir a comprar planter. Al viver hi havia un home fent fotografies. Es va acostar a ella i li va demanar permís per fer-li una fotografia triant planter, per a una revista. Va acceptar sense pensar-s’ho. En acabar, es va oferir a enviar-li les fotografies. La Judit li va anotar el seu correu electrònic i li va donar les gràcies. Dies després, va rebre un correu de l’Enric Parera! Eren les seves fotografies al viver! El text era curt: “Si no t’han agradat, truca’m”, un telèfon i una web. Ràpidament, es va connectar a internet. La web era la mateixa de la targeta del restaurant. El primer àlbum era el del viver, però n’hi havia d’altres. Va obrir el de Suïssa. Una de les fotografies estava feta a l’estació de Lütschental, la següent era la finestra d’un tren des de fora. A l’altra banda, la cara d’una dona amb la mirada perduda. Era ella mateixa! El cor se li va accelerar. Quan es va refer, li va escriure un missatge: “Som joguines del destí?”, i el va citar, sense preàmbuls, al Tiramisú.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació