Jaume Vallcorba fa el doblet al premi Llibreter

Jaume Vallcorba, l'editor de Quaderns Crema i El Acantilado conversa amb Carme Miró, editora de Sonograma magazine, una revista digital de pensament musical i difusió cultural en línia editada per l'Associació Webdemusica.org, que ha estat per a nosaltres un model de rigor i tota una inspiració.

Avui us volem donar a conèixer una publicació digital que ha estat per a nosaltres un model de rigor i tota una inspiració: Sonograma Magazine, revista digital de pensament musical i difusió cultural en línia editada per l’Associació Webdemusica.org.

Fundada l’any 2008, Sonograma Magazine, desenvolupa temes de música i inclou escrits assagístics sobre art i filosofia. Compta amb diversos suplements: Cròniques de concerts, Suplement de llibres de música, Suplement de discos, Quadern de llibres, Suplement de Literatura Infantil i Juvenil i Sala d’exposicions. El web de @sonogramaMGZN inclou vídeos d’elaboració pròpia i té una presència considerable a les xarxes.

Carme Miró i Maria Ivanova són les dues artífexs d’aquest magazine digital.

Sonograma Magazine té un disseny elegant, i publica amb un ritme que s’allunya de les urgències de l’actualitat per treballar temes a fons. La revista publica quatre números a l’any (gener, abril, juny i octubre) i els 29 de cada mes publica els seus Suplements interdisciplinaris. Jaume Vallcorba, editor de Quaderns Crema i El Acantilado, ocupa la portada del darrer número de Sonograma Magazine.

“L’editor, tal com a mi m’agrada entendre la feina que fa, no ha variat de paper al llarg dels segles; és a dir, té exactament el mateix model de comportament avui que el que tenia al segle XV”, afirma contundent Jaume Vallcorba a l’entrevista que li fa Carme Miró a Sonograma Magazine. “Jo crec que els editors històricament han contribuït a crear un pòsit intel·lectual a Europa a base d’oferir als lectors alguns llibres que potser encara no sabien que volien. Hi ha dues maneres de fer d’editor: per una banda, aquell que ofereix els llibres que creu que el públic vol, i per l’altra, aquell, en el qual a mi m’agrada incloure’m, que ofereix aquells llibres que els lectors potser encara no saben que volen”, apunta el fundador de Quaderns Crema. Pel que fa als canvis que han tingut lloc aquests darrers anys, Vallcorba diu que avui dia hi ha un nombre inferior de lectors “degut a la tossuderia escolar o pedagògica de voler creure que allò important és la imatge, més que no pas la paraula”. ¿Quin ha de ser el paper de l’editor, avui? “Un editor, si no incideix en la cultura, com a mínim desperta, fa obrir els ulls, desvetlla pensaments… Fins i tot desperta perplexitats, si aquestes perplexitats després es poden resoldre en solucions personals. Un editor ha de ser, com a mínim, un agitador cultural”.

Llegiu l’entrevista sencera, aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació