Enric Casasses presenta obra inèdita al Das Festival

Aquest dilluns 8 d'agost se celebra a Das (La Cerdanya) un festival literari i musical que reunirà músics i escriptors

Aquest dilluns 8 d’agost se celebra a Das (La Cerdanya) un festival literari i musical que reunirà músics i escriptors. Enric Casasses, la biògrafa de Montserrat Roig Betsabé Garcia i la novel·lista Marta Carnicero, autora d’El cel segons Google, són els tres autors convidats. Completen el cartell la cantant cerdana Txell Sota, que està a punt d’estrenar el disc No sembles tu i el cantautor Roger Puig, que aquest setembre presentarà el seu primer àlbum, Pícnic al bínquer. El Festival se celebrarà de 17h a 20h al Safareig de Das, un poble que apareix sovint a la informació meteorològica com el punt més fred del Principat, però que a l’estiu és un dels municipis més frescos del país.

El poeta Enric Casasses | Foto de Noemí Roset.

El Das Festival neix amb la voluntat de presentar novetats, siguin publicacions recents, siguin obres inèdites que han de sortir a la rentrée de setembre. El poeta Enric Casasses hi farà un recital en què presentarà obra inèdita, i també conversarà amb el periodista Bernat Puigtobella (editor de Núvol i director del Das Festival), sobre un article inèdit titulat De la llibreta del cabàs esfilagarsat de tant voltar per la ciutat. En aquest article, molt crític amb Barcelona, el poeta parla dels arbres i dels monuments que adornen l’espai públic de la ciutat. Un article de rabiosa actualitat ara que vivim la polèmica sobre l’estàtua eqüestre de Franco que s’ha previst d’instal·lar davant del Mercat del Born. L’article d’Enric Casasses ja es pot llegir online però no es publicarà en paper fins aquest setembre a la revista Barcelona Metròpolis. Els músics convidats, Txell Sota i Roger Puig també presentaran obra inèdita. Roger Puig acaba de gravar un disc que presentarà el dia 12 de setembre a l’Apolo 2 amb companyia dels músics que han participat en l’enregistrament d’aquest àlbum de debut, com Roger Mas o El Petit de Ca l’Eril. D’aquest disc, titulat Pícnic al búnquer, ja en podeu escoltar dues cançons que Puig ha fet públiques durant el període de promoció prèvia al llançament. Per altra banda, Txell Sota publica aquest setembre el disc No sembles tu. Ja en podeu escoltar una mostra a YouTube. A Das Txell Sota actuarà acompanyada del guitarrista Tote Martínez.

El Das Festival se suma a l’homenatge a Montserrat Roig, coincidint amb els 25 anys de la seva mort i la publicació del llibre Amb uns altres ulls (Roca Editorial), de Betsabé Garcia, la primera biografia dedicada a l’autora. Garcia s’ha capbussat en la vida de Roig i fa el retrat de tota una època a partir de moltes cartes, articles i testimonis orals i escrits que li han permès de fer un retrat d’una escriptora fonamental de la literatura catalana contemporània. Podeu llegir-ne una ressenya a Núvol. 

El cartell literari es tanca amb Marta Carnicero, enginyera industrial que enguany ha sorprès el món literari amb El cel segons Google, una novel·la breu però colpidora sobre una relació de parella. A banda de participar al festival, Marta Carnicero assistirà a un club de lectura centrat en la seva novel·la, obert a qui hi vulgui participar, que se celebrarà a Das el mateix dilluns a les 12h. Qui s’hi vulgui apuntar, pot inscriure’ns a [email protected].

El festival, organitzat per l’Ajuntament de Das, compta amb la col·laboració del digital de cultura Núvol. Els assistents que es registrin prèviament al Das Festival s’emportaran un llibre de regal. Per registrar-s’hi cal inscriure’s fent clic aquí o enviant un correu a [email protected]

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació