El dol també és part de fer-se grans.

Tres llàgrimes (Baula) escrit per Ricardo Alcántara i il·lustrat per Noemí Villamuza, és un conte emotiu que ens explica des de la veu narradora d'un nen, l'experiència d'un primer dol.

En aquesta història, que es desenvolupa al llarg d’un dia, podem veure com el protagonista es centra en buscar “les coses boniques” que l’envolten, per no plorar per la mort de la seva àvia.

Les belles il·lustracions, totes en tons apagats, acompanyen una narració optimista, creant així un contrast que descriu perfectament els sentiments del protagonista i dels personatges que l’envolten.

Tres llàgrimes no intenta amagar la tristesa del seu personatge, sinó que la fa present en tot moment per ensenyar als petits que és un sentiment normal que no cal amagar ni reprimir. Ensenya també als nens que està bé plorar, que és part del procés, i que sempre hi ha alguna cosa positiva per tornar a somriure.

Aquesta obra pot ajudar els petits lectors a superar el dol, ensenyant-los que tot i que la nostra persona estimada ja no hi sigui, el seu record i els seus ensenyaments sempre es quedaran amb nosaltres.

Baula ens porta una obra commovedora que no té por a ensenyar als nens un sentiment tan complex, i així ajudar-los a entendre’s millor a ells mateixos.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació